Dím Sum Chícken Feet


Chínese dím sum style bráísed chícken feet. Thís ís Eláíne’s fávoríte chícken feet recípe.

Chícken feet, though sounds weírd for some of your guys, but ít ís reálly one of the best párts of chícken. There áre mány yummy snácks or síde díshes máde from chícken feet ánd dím sum style chícken feet ánd píckled chícken feet from Síchuán cuísíne should be the most fámous ones.

The Chínese náme of thís dísh ís tíger skín chícken feet(虎皮凤爪), ánd there ís á símílár dísh námed ás tíger skín green peppers. Tíger skín ís námed becáuse of the wrínkles on the surfáce.

The mákíng process ís relátívely complex. We need át leást four steps: boílíng-deep fryíng- soákíng- bráísíng or steámíng. No mátter how complex the dísh ís, there ís á bíg group of fán. Of course, they áre áváíláble át the dím sum restáuránt. í háve tested the recípe three tímes but cánnot get the texture enough sátísfyíng, but the tástes áre reálly wonderful. So í decíde to post ít on the blog just for home cookíng reference.

Cut the cláws off ánd ány dírty párt on the chícken feet. ánd then cut the máín lárge bone off ánd dívíde the chícken pálm ínto two párts ás shown ín pícture 1.

Then bríng enough wáter to á boílíng ín á lárge pot, ádd 1/2 teáspoon of sált ánd 1 teáspoon of sugár (to ávoíd breákíng of the skín) ánd 1/2 teáspoon of ríce vínegár (to ávoíd dárkened color). Cook the chícken feet for áround 2 mínutes. Tránsfer out ánd dráín completely ás shown ín pícture 2.

ádd áround 1 táblespoon líght soy sáuce to márínáte for áround 30 mínutes ín pícture 3.

Then ín á deep-pán or wok, ádd one thírd full wíth oíl ánd heát over medíum heát to áround 180 degree C. ádd chícken feet to fry untíl golden ánd dry ás shown ín pícture 4.

When the chícken feet áre deep-fríed well. Tránsfer them to cold wáter to soák for áround 3 to 4 hours or overníght for the wrínkles. íf you do not cáre ábout the texture thát much, just soák them for 1 hour .

Prepáre the sáuce ánd bráíse. Thís dísh ís often steámed ín restáuránts wíth soáked peánuts. Bráísed versíon consume less tíme, thát’s the reáson í choose to bráíse the feet.


Dím Sum Chícken Feet


Prep tíme

4 hours

Cook tíme

25 míns

Totál tíme

4 hours 25 míns

Dím Sum style chícken feet- bráísed versíon


íngredíents

20 chícken feet, cut the náíls ánd ány dírty párts

Oíl for deep fryíng

íced wáter for soákíng the chícken feet

Sáuce

2 gárlíc cloves, fínely chopped

2 green oníons, fínely chopped

2 fresh Tháí chílí pepper, fínely chopped(optíonál)

1 ínch root gínger, fínely chopped

1 táblespoon soy sáuce

½ táblespoon oyster sáuce

2 stár áníse

1 cup wárm wáter for bráísíng


ínstructíons

Cut the cláws off ánd ány dírty párt on the chícken feet. ánd then cut the máín lárge bone off ánd dívíde the chícken pálm ínto two párts. íf you feel thís párt too díffícult, you cán skíp ít. But you wíll need more oíl ín the deep fryíng process.

Bríng enough wáter to á boílíng ín á lárge pot, ádd ½ teáspoon of sált ánd 1 teáspoon of sugár (to ávoíd breákíng of the skín) ánd ½ teáspoon of ríce vínegár (to ávoíd dárkened color). Cook the chícken feet for ábout 2 mínutes. Tránsfer out ánd dráín completely.

ádd 1 táblespoon of líght soy sáuce ánd márínáte for áround 30 mínutes.

Fíll one thírd of á wok or deep fríer wíth oíl ánd heát ít over medíum heát to 180 C. ádd the chícken feet ánd fry them untíl golden ánd dry. íf your chícken feet áre not completely dríed, the oíl míght spárkle. Remember to use á long chop stíck to turn the chícken feet ánd cover the fryer wíth á líd. íf you díd not dívíde the chícken feet ínto two párts, then deep fry them ín smáll bátches ánd ádd

slíghtly more oíl. Just máke sure thát they áre well deep-fríed.

Tránsfer the feet to á lárge bowl wíth íced wáter. Soák the chícken feet for 3 to 4 hours to áchíeve the tíger skín effect.

To steám: tránsfer the chícken feet to á steámer. Prepáre áll the íngredíents for the steámíng sáuce. Steám át fírst the chícken feet for 15 mínutes ánd then evenly pour on them the steámíng sáuce. Contínue to steám for ánother 30 to 40 mínutes.







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