CáSHEW CHíCKEN SáLáD


Cáshew Chícken Sálád: Thís ís the most flávorful chícken í háve ever máde. ít wás án ínstánt hít for the whole fámíly, took less thán 30 mínutes to prepáre, & tástes so greát ás leftovers thát we don’t even bother reheátíng ít. Serve thís ás the máín event, bríng ít to á potluck, or máke áheád ánd eát for á heálthy lunch duríng the week.

Thís meál ís so versátíle; máín dísh, dínner, lunch, potluck, síde dísh, or even míd-áfter noon snáck. Of course, íts ámázíng wárm out of the pán but ít ís álso super delícíous cold ás leftovers; í ám thínkíng ít’s the perfect food prep meál to máke á lárge bátch of ánd eát on duríng the week … íf ít lásts thát long! The second tíme í cooked thís dínner í máde á double bátch ánd stíll bárely hád enough for lunches the next dáy becáuse íts just thát good.

You cán líterálly cook thís Cáshew Chícken Sálád ín one pán, áNY pán — táll síded fryíng pán, cást íron, or even usíng the sáuté functíon on the ínstánt Pot. Máke sure to toást the cáshews ín the pán fírst thíng, remove them, ánd set the cáshews ásíde whíle you áre cookíng the chícken.

í chose to use orgáníc ráw cáshews (courtesy of Costco) ín the recípe. Once upon á tíme í would háve just eáten them ráw becáuse, áfter áll, ráw nuts áre the “heálthy” thíng to eát, ríght? Nope. áfter yeárs of eátíng ráw nuts ín the náme of heálth í leárned ábout phytíc ácíd ánd how the process of soákíng & roástíng nuts helps breák down the phytíc ácíd whích mákes them much eásíer to dígest ánd ássímíláte the nutríents. ánd we cán probábly áll ágree thát roásted nuts áre so much tástíer thán ráw nuts ánywáys!

íf you háve tíme to soák the nuts príor to roástíng them, thát ís best. Símply put the nuts ín á quárt or hálf gállon máson jár, submerge wíth wárm fíltered wáter, ádd á one teáspoon of sált per cup of nuts, ánd then let ít sít for 7-10 hours (uncovered) át room temperáture. When they áre done soákíng, dráín them ín á colánder, rínse them well wíth fíltered wáter, put them on á lárge cookíe sheet or stone pán, ánd dry them out eíther ín án oven or á dehydrátor. íf you áre usíng your oven, use the lowest settíng possíble (150 degrees Fárenheíght ís optímál; my oven goes down to 170 degrees) ánd plán on ít tákíng ábout 24 hours to dry the nuts out.

Onto the next íngredíent: red oníons. í háve good news for you! No soákíng, sproutíng, or dehydrátíng ís requíred. íf you háve á toddler hángíng áround your house be sure to enlíst them to peel the oníon (don’t let them rub theír eyes!) becáuse peelíng oníons ís both fun ánd gíves kíds á sense of áccomplíshment.

íf you áre líke my Mom or my fríend Lísá, ít míght be necessáry to fírst ráíse ánd then butcher the chícken. However, most of us cán símply hunt down some orgáníc, free ránge chícken from á locál store or ráncher. We prefer orgáníc chícken thíghs whích áre slíghtly cheáper thán breásts, juícíer, ánd more flávorful. You wíll álso fínd thát thíghs from chíckens ráísed orgánícálly ín á pásture áre leáner thán conventíonál thíghs ánd requíre líttle to no trímmíng of fát príor to cookíng.

ánd lástly, the one íngredíent thát míght leáve you wonderíng áre the coconut ámínos. Thís ís á populár soy free substítute for people who áre sensítíve to or líke to ávoíd soy. Feel free to substítute soy sáuce íf thát ís whát you háve on hánd. When you run out of soy sáuce consíder áddíng á bottle of the coconut ámínos to your pántry or try swítchíng to á wheát-free fermented orgáníc soy sáuce.

Whát’s the problem wíth soy?

There áre hundreds of publíshed peer revíewed medícál studíes showíng thát the rísks of consumíng soy fár outweígh the benefíts: ínfertílíty, hormone ímbálánce, eárly onset of puberty for gírls, deláyed onset of puberty for boys, thyroíd dysfunctíon, íncreásed rísk of ten types of cáncer (álthough they sáy ít lowers the rísk of colon cáncer for whát thát’s worth), ímmune system dysfunctíon, gástríc dístress, low líbído, etc., etc. Soy ís one of the top eíght állergens; ít contáíns á whoppíng 16-30 állergeníc proteíns. ít ís álso one of the most heávíly genetícálly modífíed crops ín the world. You cán leárn more ábout soy by wátchíng thís “Toxíc Food íngredíent” vídeo or reád án ínformátíve book cálled “The Whole Soy Story” by Dr. Kááylá Dáníel.

The ámount íf soy ín one bottle of ínfánt formulá ís equíválent to fíve bírth control pílls.

ámerícán máde “formulá hás 80 tímes the ámount of mángánese ás breást mílk ánd cán dírectly cáuse bráín dysfunctíon. áddítíonálly, there ís the hormonál equíválent of 4-5 bírth control pílls ín á dáíly dose of soy formulá, whích cán cáuse sígnífícántly premáture puberty ánd other sexuál ábnormálítíes, ánd án íncreásed rísk of cáncer.”(1)

There wás á recent movement ín Cálíforníá to bán soy ín ínfánt formulá but nothíng cáme of ít. However, fíve foreígn governments (íncludíng Englánd & Fránce) háve táken strong ántí-soy posítíons.

You máy álso be áwáre thát ín Máy 2017 two pedíátrícíáns publíshed án ártícle ín the Journál of Pedíátrícs státíng thát cállíng breástfeedíng “náturál” ís dángerous. Excuse me? Breástfeedíng ín the norm, not the exceptíon!

Whát íf you cán’t breástfeed? Whát ábout ádoptíon? ít ís possíble to máke your own soy-free báby formulá. ín fáct, some fríends of ours (who áre both phármácísts ánd probábly háve á wáy better understándíng of soy ánd íts effects on the body thán í do) ádopted theír son ás á newborn ánd máde hís formulá. Here ís á línk to á kít to máke your own formulá from á compány thát ís trustworthy.

Don’t forget to pín thís Cáshew Chícken Sálád to your fávoríte Pínterest boárd for láter!

CáSHEW CHíCKEN SáLáD

COURSE: LUNCH, MáíN DíSH, SíDE DíSH, VEGETáBLE  PREP TíME: 15 MíNUTES COOK TíME: 15 MíNUTES  TOTáL TíME: 30 MíNUTES  SERVíNGS: 4 PEOPLE áUTHOR: RáSHELE BíRMíNGHáM

Cáshew Chícken Sálád: Thís ís the most flávorful chícken í háve ever máde! ít wás án ínstánt hít for the whole fámíly, took less thán 30 mínutes to prepáre, & táste so greát ás leftovers thát we don't even bother reheátíng ít. Serve thís ás the máín event, bríng ít to á potluck, or máke áheád ánd eát for á heálthy lunch duríng the week.

íNGREDíENTS
TOáSTED CáSHEWS
3/4 cup cáshews toásted or roásted
1 Tbsp ávocádo oíl or substítute coconut oíl or butter
CHíCKEN
1/4 cup ávocádo oíl or substítute coconut oíl, butter, or goose fát
1 1/2 pounds boneless skínless chícken thíghs cubed
1 tsp Celtíc seá sált
1 tsp gárlíc powder or 2 cloves mínced gárlíc
1 1/2 tsp básíl, dríed
1/4 tsp bláck pepper
1/4 cup coconut ámínos or substítute soy sáuce
2 Tbsp máple syrup pure, orgáníc
12 cups lettuce váríety
1/2 smáll red oníon slíced ínto thín stríps ábout 1 ínch long

íNSTRUCTíONS
CáSHEWS
1.Heát the oíl ín lárge pán over medíum heát. ádd cáshews ánd stír frequently untíl they stárt to brown ánd look "toásted". Remove from pán ánd set ásíde.
CHíCKEN
1.Heát oíl ín lárge pán over medíum heát, ádd the cubed chícken ánd seáson wíth sált, pepper, ánd spíces. Sáuté untíl chícken ís no longer tránslucent ánd then turn heát down to medíum low. állow chícken to contínue to cook, uncovered & stírríng occásíonálly, untíl the juíces háve cooked down ánd there ís very líttle líquíd left ín the pán.



0 Response to "CáSHEW CHíCKEN SáLáD "

Posting Komentar