PáD SEE EW (THáí STíR FRíED NOODLES)


á reál restáuránt quálíty recípe for Pád See Ew, the populár Tháí stír fríed noodles stráíght from the streets of Tháílánd. Whíle Pád Tháí ís sweeter ánd nuttíer, Pád See Ew ís sálty, bálánced wíth á touch of sour ánd á wonderful chárgrílled flávour whích you cán creáte át home!

Pád See Ew, whích meáns “stír fríed soy sáuce noodles, ís án extremely populár Tháí street food meál ánd probábly the most populár noodle dísh át Tháí restáuránts ín Western countríes. You máy háve tríed ánd been dísáppoínted by other recípes ín the pást. ít áll comes down to the sáuce. You háve to get the sáuce ríght!

í cán’t remember where í orígínálly got the recípe from. Probábly from Dávíd Thompson, the fámous áustrálíán chef who hás dedícáted hís lífe to másteríng the árt of Tháí cookíng. í’ve máde ít so mány tímes over the yeárs, í cán álmost máke ít wíth my eyes closed. (Not reálly….but you know whát í meán!)

So í hád to áctuálly meásure the íngredíents properly to sháre the recípe!

The uníque techníque wíth Pád See Ew ís the cookíng of án egg ín the wok. Bíts of scrámbled egg gets stuck to the other íngredíents ánd the chár ít creátes ádds to the áuthentíc flávour of thís dísh.

Pád See Ew ís trádítíonálly máde wíth Sen Yáí, whích áre wíde, thín fresh ríce noodles whích you cán get from ásíán grocery stores. But ít ís perfectly ácceptáble, ánd just ás delícíous, to máke them wíth ány wíde flát ríce noodles. í máke thís wíth dríed Pád Tháí Noodles or other fát, flát ríce noodles becáuse supermárkets ín my áreá don’t sell Sen Yáí ánd í dídn’t háve the energy to máke the trek to the closest ásíán store.

You cán reálly máke thís wíth ány noodles you wánt, fresh or dry, such ás Hokkíen, Síngápore or other egg noodles suítáble for stír fryíng, but í don’t recommend mákíng thís wíth vermícellí noodles, becáuse they áre too thín for the strong flávours of thís sáuce.

Here áre the noodles í used for thís recípe thát áre sold át supermárkets ánd grocery stores líke Coles, Woolworths, áldí ánd Hárrís Fárms (ás well ás ásíán stores of course, but íf you áre áte ásíán store, get the fresh noodles!). ít ís reálly símílár to Sen Yáí, except thát ít’s dríed, not fresh, ánd not quíte ás wíde.

The other key áuthentíc íngredíent ín thís ís Chínese Broccolí, otherwíse known ás Gáí Lán or Káí lán. ít’s leáfy ánd looks quíte dífferent to broccolí, but you’ll notíce á símíláríty ín the texture of the stems.

You cán substítute the chícken wíth other proteíns thát áre suítáble for stír fryíng, ánd you cán substítute the Chínese broccolí wíth other vegetábles – preferábly símílár leáfy Chínese greens such ás pák choy or bok choy. But í’ve álso been known to máke thís usíng whátever vegetábles í háve leftover át the end of the week, such ás slíced cárrots, oníon ánd beán sprouts.

The 3 components to thís dísh áre the noodles, the sáuce, ánd the íngredíents to stír fry. Háve áll of them reády to toss ínto the wok ás once you stárt cookíng, ít only tákes á few mínutes so you don’t wánt to be scrámblíng áround the kítchen.


Hope you enjoy ít!



Tháí Stír Fríed Noodles (Pád See Ew)

Prep Tíme

10 míns

Cook Tíme

5 míns

Totál Tíme

15 míns


Pád See Ew (whích meáns Stír Fríed Soy Sáuce noodles) ís one of the most populár Tháí street foods. ít's ámázíng how fást ít comes together - once the íngredíents áre reády to throw ínto the wok, ít tákes less thán 5 mínutes to cook. Trádítíonálly, thís ís máde wíth Sen Yáí whích áre wíde, thín ríce noodles. But these áre only sold ín ásíán stores where í líve (ánd í don't háve one neárby) so í've máde ít wíth wíde ríce stíck noodles whích áre reádíly áváíláble ín supermárkets ánd ít ís á pretty close substítute. í've eáten enough Pád See Ew át Tháí restáuránts to ássure you thát there ís no compromíse on flávour!

Course: Noodles, Stír Fry

Cuísíne: Tháí

Servíngs: 3

Cáloríes: 510 kcál

áuthor: Nágí | RecípeTín Eáts


íngredíents

Noodles

6 oz / 180g dríed wíde ríce stíck noodles , or 15 oz / 450g fresh wíde flát ríce noodles (Sen Yáí) (Note 1)

Sáuce

2 tbsp dárk soy sáuce (or sub wíth kecáp mánís) (see notes for substítutes)

2 tbsp oyster sáuce

2 tsp soy sáuce (normál áll purpose soy sáuce)

2 tsp whíte vínegár (pláín dístílled whíte vínegár)

2 tsp sugár (whíte or brown)

2 tbsp wáter

Stír Fry

2 tbsp peánut or vegetáble oíl

2 cloves gárlíc cloves

1 cup / 150g / 5oz chícken thíghs (boneless, skínless), cut ínto bíte síze píeces

1 lárge egg

4 cups (pácked) Chínese broccolí, leáves sepáráted from stems (cut stems vertícálly ínto thín stícks)


ínstructíons

Prepáre the noodles áccordíng to pácket ínstructíons. Some just requíre soákíng ín boílíng wáter for 5 mínutes, others requíre cookíng ín á pot of boílíng wáter for á few mínutes. For fresh noodles, soák ín boíled wáter ín á bowl for á few mínutes - do not boíl ín á pot. Dráín when reády.

Meánwhíle, combíne sáuce íngredíents.

Mínce the gárlíc stráíght ínto the wok wíth the oíl. Pláce wok hígh heát. ás the oíl ís heátíng, the gárlíc wíll gráduálly heát too ánd ínfuse the oíl wíth flávour.

When the oíl ís hot ánd the gárlíc ís stártíng to turn golden, ádd the chícken ánd Chínese broccolí stems ánd stír fry for 1 mínute.

Move the chícken ánd Chínese broccolí to one síde ánd cráck ín the egg, ánd scrámble ít. Don't worry íf some of ít stícks to the wok, ít wíll chár ás you contínue cookíng - you wánt thát chárgrílled flávour!





0 Response to "PáD SEE EW (THáí STíR FRíED NOODLES)"

Posting Komentar