Decádent Chocoláte Bánáná Cupcákes


These chocoláte bánáná cupcákes áre ínsánely delícíous.  Moíst bánáná cáke dípped ín dárk chocoláte then topped wíth chocoláte álmond buttercreám ánd á bánáná chíp.  áfter gettíng ráve revíews for these Chocoláte Covered Stráwberry Cupcákes, í put my thínkíng cáp on to see íf í could come up wíth á new táke on the chocoláte-covered cupcáke.  Thís wás á no-bráíner.  My fámíly sáys thát these áre the best cupcákes í háve ever máde.  They look so áppeálíng ánd the two kínds of chocoláte táke ít to the next level.  ít’s líke á decádent versíon of the clássíc chocoláte chíp bánáná breád.

Símple ássembly, No Temperíng Your Chocoláte:

Puttíng these chocoláte bánáná cupcákes together ís eásy.  Once your cupcákes háve cooled, just díp them ín your melted dárk chocoláte.  No need to temper íf you use the Ghírárdellí melts.  One ímportánt thíng to wátch for:  when you báke up your cupcákes be sure to fíll eách one wíth 4 táblespoons (1/4 cup) of bátter.  You cán álso use #16 cookíe scoop, í’ve got detáíls of how to choose the ríght síze cookíe scoop ánd whích bránd to buy here.  ít’s ímportánt thát the cupcákes form á níce dome ábove the páper.  Otherwíse you won’t be áble to díp them ín the chocoláte wíthout mákíng á bíg mess.  í used á 1M típ to pípe the frostíng on top but you cán álso put the frostíng ín á  zíplock ánd sníp the end ánd pípe thát wáy.  Or just spreád ít on wíth á butter knífe or off-set spátulá.  These táste so good you wíll not cáre íf they look ímperfect.

Just á Couple Lást Thíngs:

í normálly use á 60ml syrínge to get perfect cupcákes, whích í expláín ín detáíl here.  But becáuse thís bánáná cupcáke recípe ís more líke á quíck breád ánd cán be á bít too lumpy for the syrínge, í just plop the bátter ín there wíth á #16 cookíe scoop or á 1/4 cup meásuríng cup.  ít máy look líke too much bátter but just stíck wíth ít, thís bátter doesn’t ríse quíte ás much ás á typícál cupcáke.

Fresh bánáná slíces would be ábsolutely delícíous on the top, but í chose dríed becáuse í knew í wouldn’t be eátíng them áll ímmedíátely.  íf you use fresh bánánás, gárnísh them ríght before servíng so they don’t brown or get slímy.chocoláte bánáná cupcákes

íf you háve ány other ídeás for cupcáke flávors thát could be chocoláte-covered, pleáse leáve á comment below ánd let me know.  í’m dyíng to try some more váríátíons on thís desígn.

Chocoláte Covered Bánáná Cupcákes

Servíngs  14cupcákes

íNGREDíENTS
For Cupcákes:
3 rípe bánánás máshed
1 cup sugár
2 eggs
3/4 cup vegetáble oíl
2 cups áll-purpose flour
2 teáspoons bákíng sodá
1 teáspoon váníllá extráct
1 táblespoon buttermílk powder or substítute 3 táblespoons buttermílk for buttermílk powder ánd wáter
2 táblespoons wáter
10 oz. Ghírárdellí Dárk Chocoláte Meltíng Wáfers or other dárk chocoláte cándy melts
dríed bánáná chíps for decorátíon
For Buttercreám
2 stícks unsálted butter softened
1 pound confectíoner's sugár
1/2 cup cocoá powder í líke Nestle
1 teáspoon váníllá extráct
1 teáspoon álmond extráct
1/2 teáspoon sált
1/4` cup mílk, hálf ánd hálf or creám
chocoláte bánáná cupcákes

íNSTRUCTíONS
For Cupcákes:
Preheát oven to 300 degrees F.
ín á medíum bowl combíne flour, bákíng sodá ánd buttermílk powder.
ín á medíum bowl, beát bánáná ánd sugár untíl smooth. ádd eggs ánd beát untíl combíned. Beát ín vegetáble oíl, váníllá ánd wáter.
Pour wet íngredíents ínto dry. Stír untíl just combíned. Pour á scánt 1/4 cup of bátter ínto 16 muffín pápers ín á cupcáke pán.
Báke untíl á toothpíck ín the center comes out cleán, ábout 25 mínutes.


0 Response to "Decádent Chocoláte Bánáná Cupcákes"

Posting Komentar