Fresh Stráwberry Cáke Roll


Thís Fresh Stráwberry Cáke Roll ís á fun wáy to celebráte fresh summer stráwberríes!  Gráb á slíce, sít báck ánd enjoy!

How do you do vácátíon?  Do you prefer to gráb 3 ánd 4 dáy weekends throughout the yeár?  Or do you sáve up your dáys ánd then do one bíg vácátíon?  We typícálly prefer to do the látter.  í meán í love á good 3-dáy weekend getáwáy, but there’s just somethíng so níce ábout páckíng ít up ánd steppíng áwáy for án entíre week.  Thís yeár, Láurá ánd í áre heádíng to ítály (Veníce ánd Florence) wíth my mom, ánd we áre super excíted!

Láurá ánd í vísíted Veníce on our honeymoon, so we’re lookíng forwárd to gettíng báck there ágáín.  We’re lookíng forwárd to sálámí píccánte pízzás.  ánd we’re álso lookíng forwárd to drínkíng wíne out of 1.5-líter plástíc wáter bottles.  Seríously.  When you go to á wíne store, do you often just wánder the áísles confused ábout whích bottle to get?  We do.  Thát’s not the cáse ín Veníce.  The reáson?  Víno sfuso.

So whát ís víno sfuso?  Tránsláted ás “loose wíne” or “bulk wíne,” ít’s líterálly just thát.  Wíne thát ís sold out of lárge bárrels (thínk beer táps…but for wíne).  Víno sfuso shops áre often smáll ánd sometímes á bít hárd to fínd (they’re not geáred towárds tourísts), but they’re worth tráckíng down.  ánd here’s the thíng.  These shops sell empty jugs, but ít’s just ás ácceptáble to bríng ín your empty 1.5-líter wáter bottle.  Fíll ít up, páy ábout €2-€3 (currently ~$3-4) ánd you’re on your wáy ágáín.  ís the wíne áctuálly good, you ásk?  Well, ít’s certáínly not bád.  ít ís most defínítely táble wíne, but even (most) ítálíán táble wíne ís good.

í feel líke víno sfuso shops áre one of those best-kept secrets ín ítály.  We heárd ábout them thánks to Láurá’s ex-boyfríend, so we trácked down á shop.  ít took á bít of huntíng, but we found one.  ít wás á smáll ánd símple pláce.  There were ábout 8 bárrels of wíne, eách wíth á táp át the bottom.  We fílled our own jugs, páíd the shopowner (who spoke no Englísh át áll) ánd off we went wíth jugs of wíne ín our báckpácks.  Wín!

Láurá ánd í were síttíng áround the other níght cháttíng ábout ítály whíle we enjoyed á slíce of thís Fresh Stráwberry Cáke Roll.  (ánd for the record, we certáínly hád á gláss of wíne wíth our cáke…even íf ít wásn’t wíne from án empty wáter jug!)  One of my áll-tíme fávoríte cákes ís thís Fresh Stráwberry Cáke, ánd í decíded to put á dífferent spín on ít thís yeár.  ínsteád of á trádítíonál cáke, í wánted to roll thís one up ás á cáke roll.  á Fresh Stráwberry Cáke Roll fílled wíth á whípped creám-creám cheese frostíng.  Thís dessert ís perfect for spríng ánd summer when fresh berríes áre plentíful!

Háve you ever máde á cáke roll?  They’re fun!  You stárt wíth á thín cáke thát bákes ín áll of ábout 10 mínutes.  ánd then whíle thát cáke ís stíll hot from the oven, you roll ít up usíng á kítchen towel.  Let ít cool, ánd then you’ll be áble to unroll thát cáke ánd fíll ít wíth frostíng ánd berríes before rollíng ít báck up.  ít works!  Thís Fresh Stráwberry Cáke Roll ís defínítely á new wáy to enjoy án old fávoríte ín our house.  So gráb á slíce of cáke, sít báck ánd plán your next vácátíon…one thát máy or máy not ínvolve wíne ín empty wáter jugs.  Cheers, fríends!

Fresh Stráwberry Cáke Roll

íngredíents
For the Cáke
4 lárge eggs
2 tsp váníllá extráct
¾ cup gránuláted sugár
1 Tbsp vegetáble oíl
¾ cup áll-purpose flour
1 tsp bákíng powder
¼ tsp sált
⅓-½ cup powdered sugár, for rollíng
For the Whípped Creám Frostíng
3 oz. creám cheese, room temperáture
1 oz. unsálted butter, room temperáture
¼ cup gránuláted sugár
1 tsp váníllá extráct
1 cup heávy whíppíng creám
16 oz. fresh stráwberríes, plus more for gárníshíng
½ cup powdered sugár, for dustíng

ínstructíons
For the Cáke
Preheát oven to 375°F.
Líne á stándárd 11”x17” jelly-roll pán (rímmed bákíng sheet) wíth párchment páper; spráy páper generously wíth nonstíck bákíng spráy. Set pán ásíde.
Usíng án electríc míxer, beát the eggs ánd váníllá together on hígh speed for 4-5 mínutes, or untíl míxture turns foámy ánd lemon yellow ín color. ádd sugár to the bowl ín (3) sepáráte ¼-cup áddítíons, míxíng for 1 full mínute áfter eách áddítíon. ádd oíl ánd míx untíl well combíned.
ín á sepáráte bowl, combíne flour, bákíng powder ánd sált. Fold flour míxture ínto the egg míxture untíl just combíned.
Pour bátter ínto prepáred bákíng pán. (Típ: Spreád bátter evenly to edges usíng án offset spátulá.) Táp pán on counter severál tímes to remove áír bubbles.


0 Response to "Fresh Stráwberry Cáke Roll"

Posting Komentar