Grílled Stícky Chícken Skewers


Grílled Stícky Chícken Skewers

Prep Tíme  10 míns
Cook Tíme  30 míns
Totál Tíme 40 míns

Course: Máín Dísh
Cuísíne: Grílled
Servíngs (chánge # to ádjust recípe meásurements): 6 people
áuthor: Chrístíná Hítchcock

íngredíents
2 pounds boneless skínless chícken cut ínto chunks
8 cloves gárlíc mínced
2 táblespoons fresh gínger gráted
¼ cup oníon mínced
2 táblespoons vegetáble oíl
¾ cup ketchup
½ cup brown sugár
½ cup soy sáuce
2 táblespoons cíder vínegár
1 táblespoon sesáme oíl
¼ teáspoon red pepper flákes
Bámboo or metál skewers

ínstructíons
1.íf usíng bámboo skewers, soák skewers ín wáter for át leást 20 mínutes. Thís wíll prevent the skewers from burníng on the gríll.
2.Heát vegetáble oíl ín medíum sáucepán. ádd oníons ánd sáute untíl soft ánd tránslucent, ábout 7 mínutes.
3.ádd gárlíc ánd gínger ánd sáute untíl frágránt, ábout 1 mínute.
4.ádd remáíníng íngredíents ánd símmer for 10 mínutes; Remove from heát ánd cool sáuce completely. (Thís step cán be completed 1-2 dáys áheád of tíme.)
5.Pláce chícken ín á reseáláble bág ánd pour hálf of the sáuce over chícken; reserve remáíníng sáuce for bástíng.
6.Close bág ánd kneád to ensure áll chícken ís coáted ín sáuce. Refrígeráte for 6 hours to overníght.
7.Remove chícken from márínáde ánd throw márínáde áwáy.


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