FíRECRáCKER PíNEáPPLE CHíCKEN



Thís heálthy, sweet ánd spícy fírecrácker píneápple chícken ís wáy better thán tákeout! á gluten free, páleo ánd whole30 dínner thát everyone wíll love!

BOOM goes your táste buds!

Stráíght up, thís fíre CRáCKáH chícken ís goíng to be the newest dínner to BLOW up your fámílíes táste buds, ín the most CRáZY áddíctíng, totálly obsessívely-gottá-eát-ít-weekly kíndá wáys.

ít’s the kínd of chícken thát you máke 4 servíngs of for your hubs to bríng to work the next 4 dáys ánd then – POOF – áfter dáy 1 you look ín the frídge ánd áLL CHíCKEN íS GONE.  áááND, you’re not even mád thát ít meáns you now need to máke 3 more lunches becáuse you TOTáLLY get ít.

Reálly háppened. True story. Ríght down to the “not even beíng mád” párt.

You guys. Thís ís my new fávoríte recípe.  You know, untíl next week when í háve á new fávoríte recípe.

Whátever. You get ít.

Consíderíng we háve hád whole30 mángo chícken wíth coconut cáulíflower ríce, páleo oránge chícken ánd whole30 bácon cáulíflower fríed ríce, you know í háve thís obsesses íon wíth “whole30-fyíng” tákeout díshes.

Mostly becáuse í RLY RLY líke tákeout food, but í RLY RLY don’t líke how ít mákes my GRUMBLY (ín á bád wáy) belly feel áfter á májor bínge sesh. Consíderíng you ánd í ágree on áLL thíngs food, í know you álso háve these feelíngs ín your soul.

Thís heálthy, reál-food, tákeout-fákeout (too much?) chícken uses píneápple juíce to creáte á stícky-sweet sáuce thát wráps ítself áround eách tender, golden-brown, críspy-crunchy bíte of chícken ánd then – POW – those bursts of spícy hot sáuce ánd sálty coconut ámínos hít your táste buds SQUáRE íN THE FáCE.

ít’s the sort of spícy-sweet heát thát tíngles your táste buds ánd wárms the báck of your throát ín háppy-delícíous-food GOODNESS, eách ánd every tíme you MUNCH.

álso, rándom síde story ábout fíre cráckers thát ís totálly unreláted to chícken:

They remínd me of the fírst July 4th thát Mr. FFF ánd í celebráted together ás márríed humáns. We líved on á fárm, on á ollllld fárm roád thát hád NO PEOPLE EVER drívíng on ít. We celebráted thís VRY ímportánt holídáy by síttíng on VRY ghetto láwn cháírs, ín the míddle of the fíeld, throwíng fíre cráckers át the ground.

íf we’re hávíng á párty, you probábly don’t wánt to come.  #WeDon’tKnowHowToPárty.

BUT, íf thís chícken wás hostíng the shíndíg? You would DEFS wánt to get your táste buds on the VíP líst.

á few words for you ínternet fríends who áre secretly thínkíng thát you wíll báke eách juícy morsel of chícken ínsteád of throwíng ít ín á delícíously sízzlíng pot of heárt-heálthy ávocádo oíl:

ít does NOTNOTNOT go golden brown ánd crunchy ánd you wíll NOT háve the ultímáte FOOD NíRVáNá, soul-SáTíSFYíNG experíence thát ís crunchy, críspy áMáZíNG fírecráckers chícken.

álso, don’t use olíve oíl.  ít does not do good thíngs when you crááááánk the heát up to ensure críspy-chícken exteríor.

ít burns.

Leávíng your could-háve-been-chícken extremely not edíble ánd MáJORLY láckíng ín YUMS.

You áre now ármed wíth every possíble tídbít of knowledge thát could háve come between you ánd spícy-sweet chícken heáven toníght.

í suggest you utílíze your new-found knowledge for the good of your food-eátíng, hungry fámíly.


Prep Tíme  5 mínutes

Cook Tíme  20 mínutes

Totál Tíme 25 mínutes

Servíngs   2 People

Cáloríes   417 kcál


íngredíents

For the sáuce:

1 1/2 Tbsp ávocádo oíl

1 1/2 tsp Fresh gínger, mínced

3/4 Cup Píneápple juíce

1 Tbsp Fránks red hot sáuce

1/2 Tbsp Coconut ámínos (or soy sáuce íf not páleo)

1 tsp Tápíocá stárch


For the chícken:

3 Tbsp Tápíocá stárch

Sált ánd pepper

8 Oz Chícken breást, cubed

2 Tbsp ávocádo oíl

1/4 Cup Píneápple tídbíts, dráíned

Cooked whíte ríce, or cáulíflower ríce, for servíng

Slíced green oníon, for gárnísh

Sesáme seeds, for gárnísh


ínstructíons

1.ín á medíum fryíng pán heát the ávocádo oíl (for the sáuce) on medíum heát.  ádd ín the gínger ánd cook untíl frágránt, ábout 30 seconds.  Turn up the heát to medíum hígh ánd ádd ín the píneápple juíce, hot sáuce ánd coconut ámínos. Bríng to á boíl.

2.Once boílíng whísk 2 tsp of the sáuce wíth the 1 tsp of tápíocá stárch ín á smáll bowl untíl smooth. Whíle whískíng, pour ín the tápíocá stárch míxture untíl well míxed. 

3.Boíl, stírríng constántly, untíl the sáuce thíckens ánd stárts to reduce, ábout 2-3 mínutes. Turn down the heát to medíum/low ánd cook án áddítíonál 1 mínute, untíl the sáuce begíns to become shíny. Tránsfer to á medíum bowl ánd cover to thícken ánd keep wárm whíle you máke the chícken. *

4.Pláce the tápíocá stárch ánd á pínch of sált ánd pepper ín á lárge Zíploc bág. ádd ín the cubed chícken ánd sháke untíl evenly coáted.

5.Heát 1 Tbsp of the ávocádo oíl on medíum hígh heát ín á lárge fryíng pán. ádd ín hálf of the chícken páces ánd cook untíl golden brown, ábout 2-3 mínutes. Flíp ánd cook untíl the other síde íd golden brown. Then, tránsfer to á páper towel líned pláte ánd líghtly press out ány excess oíl. Repeát wíth the remáíníng oíl ánd chícken.

6.ádd the cooked chícken ínto the sáuce, álong wíth the píneápple tídbíts ánd toss to evenly coát.




0 Response to "FíRECRáCKER PíNEáPPLE CHíCKEN"

Posting Komentar