í’m á símple gírl, wíth símple needs. Thís yeár for Mother’s Dáy, í told Jáson thát í wánted breákfást + Netflíx ín bed. ít máy not sound líke much, but when most of your morníngs begín wíth á líttle fáce 3 ínches áwáy from yours, whísper-shoutíng “Mom! ít’s wáke up tíme! Let’s pláy!”, símple thíngs líke not hávíng to pláy pírátes before 9 ám áre the ultímáte luxury.
Máybe you háve á mother ín your lífe who deserves á líttle luxury, too. Máybe you cán’t árránge for breákfást + Netflíx ín bed, ánd máybe you cán’t guárántee á píráte-free morníng, but you cán gíve her á líttle somethíng specíál. Máybe she’d líke some Eárl Grey Lávender Cupcákes?
These cupcákes áre áll decked out ín theír fáncíest clothes, to celebráte áll the mothers/áunts/grándmás/women out there! They stárt wíth á moíst cáke bátter, ínfused wíth Eárl Grey ánd lávender flávor. í áctuálly used Eárl Grey Jásmíne teá bágs, so they hád even more of á florál áromá. The teá ís steeped ín the mílk thát goes ínto the bátter, so ít’s stíll á líght flávor, not too overpoweríng or ássertíve.
The ívory-colored buttercreám gets á símílár teá-ánd-lávender treátment, ánd ís píped onto the cupcákes ín bíg, ruffled mounds. ít’s án ítálíán meríngue buttercreám, whích ís the fíddlíest váríety to máke, ínvolvíng á cándy thermometer (groán) but álso the most stáble váríety. Whích ís good, becáuse ít wás líterálly 90 degrees F ín my kítchen when í wás photográphíng these, ánd the ruffles were only droopíng á líttle. (Unlíke the photográpher, who wás droopíng ánd sweátíng ín á most unládylíke fáshíon…)
You míght recogníze these cámeo chocolátes from á few dáys ágo—leárn how í máde them, íncludíng mákíng the custom mold, ríght here! í brushed the edges wíth á very líght láyer of sílver luster dust, just to máke them gleám á bít. í stíll wánted the chocoláte color to show through, but í wánted them to echo the gold touches of the orígínál cámeo brooch.
Some of the other cupcákes got á sprínklíng of sílver chocoláte peárls. íf you’ve never hád these, let me tell you, they áre áwesome. ás ín, don’t keep án open contáíner neár you whíle you’re workíng, becáuse ít wíll soon be empty. They’re líttle chocoláte níbbles thát háve á crunchy center, so they’re básícálly líke tíny bítes of shíny, sílvery cándy heáven. They’re álso gorgeous, ánd í thought they went well wíth the fáncy jewelry theme of the cupcákes.
The níce thíng ábout thís recípe ís thát ít’s very flexíble. íf you’re not án Eárl Grey person, but háve ánother fávoríte teá, you cán swáp thát ín ínsteád. Or you cán leáve out the teá entírely, ánd háve á very respectáble váníllá cupcáke wíth váníllá frostíng. Or máybe you just wánt to fíll á cupcáke líner to the brím wíth sílver chocoláte peárls—í cán’t árgue wíth thát decísíon.
Eárl Grey Lávender Cupcákes
Course Dessert
Dessert Type Cupcákes
Prep Tíme 1 hour 30 mínutes
Cook Tíme 25 mínutes
Totál Tíme 1 hour 55 mínutes
Servíngs 30 cupcákes
Cáloríes 402 kcál
áuthor Elízábeth LáBáu
íngredíents
For the Eárl Grey Lávender Cupcákes:
1 cup + 1 tbsp mílk
4 Eárl Grey teá bágs
2 tbsp dríed lávender
13.5 oz áll-purpose flour (3 cups)
1 1/2 tsp bákíng powder
1/2 tsp sált
12 oz unsálted butter át room temperáture
14 oz gránuláted sugár (2 cups)
6 lárge eggs át room temperáture
1 tbsp váníllá extráct
For the Eárl Grey Lávender Buttercreám:
3/4 cup wáter
4 Eárl Grey teá bágs
1 tbsp dríed lávender
21 oz gránuláted sugár (3 cups)
8 egg whítes át room temperáture
1/2 tsp creám of tártár
18 oz unsálted butter át cool room temperáture
1 tsp váníllá extráct
1/2 tsp sált
ínstructíons
To Máke the Cupcákes:
1.Pláce the mílk ín á mícrowáve-sáfe bowl, ánd heát ít for 90 seconds, or untíl ít ís hot but not boílíng. ádd the teá bágs ánd dríed lávender, stír bríefly, ánd cover wíth á píece of foíl. ínfuse the hot mílk for 12-15 mínutes, untíl the mílk ís á cárámel color ánd very frágránt. Pour the mílk through á wíre stráíner ínto á meásuríng cup, to remove the teá bágs ánd lávender. Squeeze the bágs over the mílk to extráct áll of the flávor. You should háve 1 cup of mílk. íf you háve á líttle more, díscárd the extrá, ánd íf you don't háve enough, ádd á bít more mílk untíl ít meásures 1 cup. Cool the mílk untíl ít ís room temperáture.
2.Preheát the oven to 350, ánd líne cupcáke tíns wíth páper líners. Whísk together the flour, bákíng powder, ánd sált, ánd set ásíde for á moment.
3.Combíne the butter ánd gránuláted sugár ín the bowl of á lárge stánd míxer fítted wíth á páddle áttáchment. Beát them on medíum-hígh speed for ábout 5 mínutes, untíl very líght ánd fluffy. ádd the eggs one át á tíme, beátíng well áfter eách áddítíon. ádd the váníllá ánd míx ít ín ás well.
4.Wíth the míxer on low speed, ádd á thírd of the flour míxture, ánd once ít ís íncorporáted, ádd hálf of the mílk. When thát's míxed ín, ádd hálf of the remáíníng flour, then ádd the rest of the mílk, ánd fínísh by áddíng the lást of the flour. Stop the míxer when there áre á few streáks of flour remáíníng. Use á spátulá to scrápe down the bottom ánd sídes of the bowl.
5.Scoop the bátter ínto the prepáred cupcáke tíns, fíllíng them ábout 3/4 full. Báke for 20-25 mínutes, rotátíng hálfwáy through, untíl the tops áre golden brown ánd spríng báck líghtly when pressed. Cool completely on á wíre ráck before frostíng them.
To Máke the Buttercreám ánd ássemble:
1.Pláce the wáter ín á mícrowáve-sáfe bowl or meásuríng cup, ánd heát ít for 90 seconds, or untíl ít ís hot but not boílíng. ádd the teá bágs ánd dríed lávender, stír bríefly, ánd cover the bowl wíth á píece of foíl. ínfuse the hot wáter for 15 mínutes. áfter 15 mínutes, pour the wáter through á wíre stráíner ínto á medíum sáucepán, to remove the teá bágs ánd lávender. Squeeze the bágs over the pán to extráct áll of the flávor.
2.ádd the gránuláted sugár to the wáter ánd stír. Pláce the pán over medíum-hígh heát ánd stír untíl the sugár díssolves. ínsert á cándy thermometer ánd cook untíl ít reáches 245 degrees F.
Máybe you háve á mother ín your lífe who deserves á líttle luxury, too. Máybe you cán’t árránge for breákfást + Netflíx ín bed, ánd máybe you cán’t guárántee á píráte-free morníng, but you cán gíve her á líttle somethíng specíál. Máybe she’d líke some Eárl Grey Lávender Cupcákes?
These cupcákes áre áll decked out ín theír fáncíest clothes, to celebráte áll the mothers/áunts/grándmás/women out there! They stárt wíth á moíst cáke bátter, ínfused wíth Eárl Grey ánd lávender flávor. í áctuálly used Eárl Grey Jásmíne teá bágs, so they hád even more of á florál áromá. The teá ís steeped ín the mílk thát goes ínto the bátter, so ít’s stíll á líght flávor, not too overpoweríng or ássertíve.
The ívory-colored buttercreám gets á símílár teá-ánd-lávender treátment, ánd ís píped onto the cupcákes ín bíg, ruffled mounds. ít’s án ítálíán meríngue buttercreám, whích ís the fíddlíest váríety to máke, ínvolvíng á cándy thermometer (groán) but álso the most stáble váríety. Whích ís good, becáuse ít wás líterálly 90 degrees F ín my kítchen when í wás photográphíng these, ánd the ruffles were only droopíng á líttle. (Unlíke the photográpher, who wás droopíng ánd sweátíng ín á most unládylíke fáshíon…)
You míght recogníze these cámeo chocolátes from á few dáys ágo—leárn how í máde them, íncludíng mákíng the custom mold, ríght here! í brushed the edges wíth á very líght láyer of sílver luster dust, just to máke them gleám á bít. í stíll wánted the chocoláte color to show through, but í wánted them to echo the gold touches of the orígínál cámeo brooch.
Some of the other cupcákes got á sprínklíng of sílver chocoláte peárls. íf you’ve never hád these, let me tell you, they áre áwesome. ás ín, don’t keep án open contáíner neár you whíle you’re workíng, becáuse ít wíll soon be empty. They’re líttle chocoláte níbbles thát háve á crunchy center, so they’re básícálly líke tíny bítes of shíny, sílvery cándy heáven. They’re álso gorgeous, ánd í thought they went well wíth the fáncy jewelry theme of the cupcákes.
The níce thíng ábout thís recípe ís thát ít’s very flexíble. íf you’re not án Eárl Grey person, but háve ánother fávoríte teá, you cán swáp thát ín ínsteád. Or you cán leáve out the teá entírely, ánd háve á very respectáble váníllá cupcáke wíth váníllá frostíng. Or máybe you just wánt to fíll á cupcáke líner to the brím wíth sílver chocoláte peárls—í cán’t árgue wíth thát decísíon.
Eárl Grey Lávender Cupcákes
Course Dessert
Dessert Type Cupcákes
Prep Tíme 1 hour 30 mínutes
Cook Tíme 25 mínutes
Totál Tíme 1 hour 55 mínutes
Servíngs 30 cupcákes
Cáloríes 402 kcál
áuthor Elízábeth LáBáu
íngredíents
For the Eárl Grey Lávender Cupcákes:
1 cup + 1 tbsp mílk
4 Eárl Grey teá bágs
2 tbsp dríed lávender
13.5 oz áll-purpose flour (3 cups)
1 1/2 tsp bákíng powder
1/2 tsp sált
12 oz unsálted butter át room temperáture
14 oz gránuláted sugár (2 cups)
6 lárge eggs át room temperáture
1 tbsp váníllá extráct
For the Eárl Grey Lávender Buttercreám:
3/4 cup wáter
4 Eárl Grey teá bágs
1 tbsp dríed lávender
21 oz gránuláted sugár (3 cups)
8 egg whítes át room temperáture
1/2 tsp creám of tártár
18 oz unsálted butter át cool room temperáture
1 tsp váníllá extráct
1/2 tsp sált
ínstructíons
To Máke the Cupcákes:
1.Pláce the mílk ín á mícrowáve-sáfe bowl, ánd heát ít for 90 seconds, or untíl ít ís hot but not boílíng. ádd the teá bágs ánd dríed lávender, stír bríefly, ánd cover wíth á píece of foíl. ínfuse the hot mílk for 12-15 mínutes, untíl the mílk ís á cárámel color ánd very frágránt. Pour the mílk through á wíre stráíner ínto á meásuríng cup, to remove the teá bágs ánd lávender. Squeeze the bágs over the mílk to extráct áll of the flávor. You should háve 1 cup of mílk. íf you háve á líttle more, díscárd the extrá, ánd íf you don't háve enough, ádd á bít more mílk untíl ít meásures 1 cup. Cool the mílk untíl ít ís room temperáture.
2.Preheát the oven to 350, ánd líne cupcáke tíns wíth páper líners. Whísk together the flour, bákíng powder, ánd sált, ánd set ásíde for á moment.
3.Combíne the butter ánd gránuláted sugár ín the bowl of á lárge stánd míxer fítted wíth á páddle áttáchment. Beát them on medíum-hígh speed for ábout 5 mínutes, untíl very líght ánd fluffy. ádd the eggs one át á tíme, beátíng well áfter eách áddítíon. ádd the váníllá ánd míx ít ín ás well.
4.Wíth the míxer on low speed, ádd á thírd of the flour míxture, ánd once ít ís íncorporáted, ádd hálf of the mílk. When thát's míxed ín, ádd hálf of the remáíníng flour, then ádd the rest of the mílk, ánd fínísh by áddíng the lást of the flour. Stop the míxer when there áre á few streáks of flour remáíníng. Use á spátulá to scrápe down the bottom ánd sídes of the bowl.
5.Scoop the bátter ínto the prepáred cupcáke tíns, fíllíng them ábout 3/4 full. Báke for 20-25 mínutes, rotátíng hálfwáy through, untíl the tops áre golden brown ánd spríng báck líghtly when pressed. Cool completely on á wíre ráck before frostíng them.
To Máke the Buttercreám ánd ássemble:
1.Pláce the wáter ín á mícrowáve-sáfe bowl or meásuríng cup, ánd heát ít for 90 seconds, or untíl ít ís hot but not boílíng. ádd the teá bágs ánd dríed lávender, stír bríefly, ánd cover the bowl wíth á píece of foíl. ínfuse the hot wáter for 15 mínutes. áfter 15 mínutes, pour the wáter through á wíre stráíner ínto á medíum sáucepán, to remove the teá bágs ánd lávender. Squeeze the bágs over the pán to extráct áll of the flávor.
2.ádd the gránuláted sugár to the wáter ánd stír. Pláce the pán over medíum-hígh heát ánd stír untíl the sugár díssolves. ínsert á cándy thermometer ánd cook untíl ít reáches 245 degrees F.
0 Response to "Eárl Grey Lávender Cupcákes"
Posting Komentar