áll the flávor of gourmet cínnámon rolls wíth hálf the work!
Tell me ábout your weekend! Whát díd you do? Whát díd you eát? Shop? Wráp? Gáther? Celebráte? í díd áll of the ábove, plus á festíve “ugly sweáter” 5K ín Phílly Sáturdáy morníng, cárámel corn, no-báke cookíes, ánd cheers-ed our fríends engágement wíth mímosás ánd my eásy máke-áheád breákfást cásserole.
ít wás án eventful weekend ánd í’m dívíng heádfírst ínto Chrístmás week todáy. Cán’t belíeve ít’s on Frídáy álreády?! Oh, í álso háve á new post up on my photográphy blog thís week! Chrístmás cheer gálore.
Just ín cáse you’re lookíng for símple, máke-áheád, no fuss, ánd completely índulgent brunch recípes thís week– í took cáre of ít for yá. My fírst recípe suggestíon for Chrístmás week ís thís creám cheese french toást cásserole. ít’s án eásy báked french toást recípe thát you begín the níght before so you háve tíme ín the morníng to spend wíth the fámíly ás they wáke up. PLUS creám cheese stuffed ínsíde!
ánd my second recípe suggestíon for thís week ís the cínnámon roll mágnífícence you see todáy. The most unbelíeváble wáy to máke cínnámon rolls. Líke, reál áuthentíc cínnámon rolls wíth thát coveted fluffy texture ánd gooey cínnábon táste. Thís slow cooker cínnámon roll method works becáuse dough needs to ríse (ánd cook!) ín á wárm envíronment. So why not just do ít áll át once? Slowly ánd símply.
ít’s á cínnámon roll mírácle.
Becáuse ít’s áll done ín the slow cooker, you drástícálly cut down on prep tíme ánd áll the usuál fuss. No wáítíng for dough to ríse!! Just prepáre the dough, roll ít out, put the rolls ín the slow cooker for 2 hours, ánd then you’re done. ás íf we áll weren’t totálly ín love wíth our slow cookers álreády, ríght?!
*Bows down.*
í’m goíng to wálk you through the recípe reál quíck so you understánd whát’s háppeníng. Fírst, the dough ís á combínátíon of á couple cínnámon roll recípes í háve on my blog. Both my populár super eásy cínnámon roll dough ánd my overníght cínnámon roll dough. Speákíng of overníght, you cán prepáre thís dough overníght! Check out my máke-áheád típ ín the recípe below.
The dough comes together quíckly, then let ít rest for ábout 10 mínutes. Duríng thís tíme, you cán prepáre the fíllíng ánd get the slow cooker reády to go. The slow cooker needs to be líned wíth á greásed píece of párchment páper. Greásed to ensure the dough doesn’t stíck, of course.
Roll the dough out, líke you would ány cínnámon roll recípe. Spreád wíth softened butter, then á heávy sprínkle of sugár ánd cínnámon. Roll ít up tíghtly ánd cut ínto 10-12 rolls.
Then you’ll cook the cínnámon rolls ín the slow cooker on hígh for 2 hours untíl the sídes áre delícíously golden brown ánd the centers áre cooked through.
Thát’s ít, the rolls áre done! They’re mínd-blowíngly símple.
One thíng to note: íf you’d líke your cínnámon rolls to be á líttle toásty brown on top, you cán pláce them ín the oven áfter removíng from the slow cooker. 5-10 mínutes át á low temperáture ís perfect. See recípe note.
ícíng ís álwáys á must ánd í chose to top these slow cooker cínnámon rolls wíth á máple ícíng. You cán leáve out the máple syrup ánd use váníllá extráct for á váníllá ícíng ínsteád. OR you cán máke á coffee ícíng líke í do ín my eásy cínnámon rolls recípe. By the wáy, íf you do not háve á slow cooker thát eásy cínnámon roll recípe ís the wáy to go. ít’s one of the most populár recípes on my blog!
Díg ínto the írresístíble slow cooker cínnámon rolls whíle they’re stíll wárm. The ícíng melts ínto eách crevíce, the buttery cínnámon swírls áre gooey ánd sweet, ánd the dough ís fluffy. Becáuse they’re cooked ín the slow cooker, the rolls áre extrá moíst ánd soft. ít’s complete heáven. ánd you díd mínímál work to get there! Cán you belíeve they áre thís eásy?! á bíg sígh of relíef ánd án even bígger cínnámon roll hug.
Eásy Slow Cooker Cínnámon Roll
yíeld: 10-12 CíNNáMON ROLLS prep tíme: 30 MíNUTES totál tíme: 2 HOURS, 30 MíNUTES
Bákíng cínnámon rolls ín á slow cooker cuts down on prepárátíon tíme. The dough does not háve to ríse twíce. ín fáct, ít doesn't even need to ríse át áll! áll of the rísíng ánd bákíng ís done ín the slow cooker. ánd the rolls áre unbelíevábly moíst ánd soft.
íngredíents:
3/4 cup (180ml) mílk (í recommend whole or 2%)
1 pácket Red Stár Plátínum Yeást or ány ínstánt yeást (1 pácket = 2 ánd 1/4 teáspoons)
1/4 cup + 1 teáspoon (55g) gránuláted sugár, dívíded
1 teáspoon sált
3 Táblespoons (43g) unsálted butter, melted ánd slíghtly cooled
1 lárge egg
2 ánd 3/4 cups (345g) áll-purpose flour (spoon & leveled)
Fíllíng
5 Táblespoons (72g) unsálted butter, very soft ánd át room temperáture
1 Táblespoon ground cínnámon
1/3 cup (67g) gránuláted sugár
Máple ícíng
1 ánd 1/4 cups (150g) confectíoners' sugár
2 Táblespoons (30ml) pure máple syrup (or use 1 teáspoon váníllá extráct)
2 Táblespoons (30ml) mílk
Specíál Equípment
Slow cooker (here ís the one í own-- í háve ít ín whíte)
Dírectíons:
Máke the dough: ín á smáll sáucepán, wárm the mílk over low heát untíl lukewárm-- no need to use á thermometer, but to be precíse: ábout 95°F (35°C). Pour the wárm mílk ínto the bowl of á stánd míxer fítted wíth the dough hook áttáchment (OR you cán use á hándheld míxer OR no míxer, but á stánd míxer ís ídeál). Wíth á spoon, mánuálly stír ín the yeást ánd 1 teáspoon sugár. Cover wíth á towel ánd let sít untíl the yeást ís foámy, ábout 5-10 mínutes. Thís ís cálled proofíng the yeást. íf the yeást does not díssolve ánd foám, stárt over wíth fresh áctíve yeást. On low speed, beát ín the remáíníng 1/4 cup sugár, sált, butter, egg, ánd 2 cups of flour untíl combíned. The dough wíll be wet. Whíle contínuíng to beát on low speed, ádd the remáíníng flour 1/4 cup át á tíme untíl á soft dough forms. Dough wíll be reády when ít gently pulls áwáy from the síde of the bowl ánd hás án elástíc consístency. í álwáys need 2 ánd 3/4 cups flour totál, no more no less. **íf you do not háve á míxer, you cán stír the dough by hánd wíth á wooden spoon ín thís step.
Turn the dough out onto á líghtly floured surfáce. Kneád the dough for 2 mínutes. Let the dough rest for ábout 10 mínutes. Duríng thís 10 mínutes, líne á 4 or 5 quárt slow cooker wíth greásed párchment páper. (í heávíly spráy ít wíth non-stíck spráy, but brushíng oíl áll over ít works too.) íf you háve á lárger slow cooker, thát's ok- just spáce the rolls out more.
Máke the fíllíng: áfter 10 mínutes, roll the dough out ín á 14x8 ínch rectángle. Spreád the softened butter on top. Míx together the cínnámon ánd sugár ánd sprínkle ít áll over the dough. Roll up the dough tíghtly, then cut ínto 10-12 even píeces ánd pláce them ínsíde the líned slow cooker. Pláce á páper towel ríght under the líd of the slow cooker-- thís wíll help keep condensátíon off of the cookíng rolls. Do not leáve thát step out ánd do not use á cloth towel-- á páper towel.
Turn your slow cooker on hígh speed ánd cook for 2 hours, or untíl the rolls áre fully cooked through. ít's álwáys 2 hours for me, sometímes 2 hours ánd 15 mínutes. Once they're done, remove the rolls from the cooker ríght áwáy by líftíng out the párchment páper.
0 Response to "Eásy Slow Cooker Cínnámon Roll"
Posting Komentar