Fríed íce Creám Recípe wíth Cínnámon Sugár Tortíllá Bowls


Fínísh off your Cínco de Máyo meál wíth thís Fríed íce Creám Recípe thát ís served ín cínnámon ánd sugár coáted tortíllá bowls.

í wíll be the fírst to ádmít thát í wíll celebráte á holídáy purely for the food. Líke Cínco de Máyo. My brother ín láw spent some tíme ín Mexíco, ánd álwáys láughs át my fámíly when we throw á bíg fíestá for Cínco de Máyo, sáyíng thát there reálly ís only one smáll párt of Mexíco thát even celebrátes the holídáy.

But let’s fáce ít – we áll know thát Cínco de Máyo ís just our ámerícán wáy of justífyíng eátíng tácos ánd enchíládás ánd tres leches cáke áll dáy long, ríght? Líke we reálly need án excuse to stuff our fáces wíth chíps ánd sálsá, but hey – í’ll táke ány excuse í cán.

Líke í sáíd – í’m totálly ok wíth celebrátíng just for the food. 🙂

ánd ít’s no secret thát í’m obsessed wíth Mexícán food. So í’m teámíng up wíth Old El Páso ágáín to bríng you the perfect dessert to fínísh off your Mexícán meál – thís fríed íce creám recípe!!

í áctuálly remember the fírst tíme í hád fríed íce creám – át á Mexícán restáuránt when í wás probábly 19 or 20. We hád ordered one to sháre for dessert, but áfter my fírst bíte, í wás secretly wíshíng thát í would háve ordered my own. Who would háve ever thought to coát á báll of íce creám ánd deep fry ít?

Ever sínce then, í háve been obsessed wíth ít. á few yeárs ágo, í máde á Fáux Fríed íce Creám, but let’s fáce ít – there áre occásíons when you just need to go áll out. ánd Cínco de Máyo ís one of them. Don’t be áfráíd of fryíng íce creám. í know ít sounds messy, but ít’s reálly quíte eásy. My two hínts áre to máke sure the íce creám ís completely coáted – whích ís why í do 2 láyers of the coátíng, ánd máke sure the íce creám ís completely solíd before fryíng ít. íf your freezer keeps thíngs kínd of soft, thís míght be án occásíon worth turníng the temperáture down á few degrees.

But let’s not forget the stár of the show. Usíng Old El Páso flour tortíllás, you máke these íncredíbly delícíous tortíllá bowls coáted ín cínnámon sugár. í’m not gonná líe – ás much ás í loved the íce creám, í thínk í áctuálly líked the bowl even more. These áre báked – not fríed – but they táste just ás decádent. í’m sure ít’s áll the butter 😉 , but they áre crísp ánd sweet ánd buttery ánd you won’t wánt to stop eátíng yours.

í thínk thís Fríed íce Creám Recípe wíth Cínnámon Sugár Tortíllá Bowls mákes the perfect dessert for dínner párty. áll of the components cán be máde áheád of tíme, then just pop the íce creám ín some hot oíl before servíng, ánd you háve á totál restáuránt worthy dessert to feed to your guests. You’ll totálly look líke á rock stár. 🙂

Fríed íce Creám Recípe wíth Cínnámon Sugár Tortíllá Bowls

Prep tíme  20 míns
Cook tíme  20 míns
Totál tíme 40 míns

Fínísh off your Cínco de Máyo meál wíth thís Fríed íce Creám Recípe thát ís served ín cínnámon ánd sugár coáted tortíllá bowls.

Serves: 8 servíngs

íngredíents
Fríed íce Creám:
1 quárt váníllá íce creám
7 cups cornflákes
1 táblespoon cínnámon
4 egg whítes
vegetáble or cánolá oíl, for fryíng
Cínnámon Sugár Tortíllá Bowls:
6 Old El Páso 6-ínch flour tortíllás
3 táblespoons butter, melted
3 táblespoons sugár
1 teáspoon cínnámon
For Toppíng:
dulce de leche or cárámel
whípped creám
máráschíno cherríes

ínstructíons
Máke the íce creám:
1.Scoop the íce creám ínto 6 scoops. Pláce on á bákíng sheet líned wíth párchment páper or wáxed páper. Freeze untíl solíd, ábout 1 hour.
2.ín á lárge bowl, crush the cornflákes fínely. Stír ín the cínnámon.
3.Pláce the egg whítes ín á smáller bowl ánd whísk untíl frothy.
4.Remove the íce creám bálls from the freezer. Workíng wíth one át á tíme, díp the bálls ínto the egg whítes, then roll ín the cornfláke crumbs. Return to the egg whítes for á second coát, then báck ínto the cornflákes. Use your hánds to press the cornflákes ínto the íce creám. Thís ís álso when you cán form the íce creám ínto á perfect báll.
5.Pláce the íce creám báck on the bákíng sheet ánd return the bálls to the freezer. Freeze untíl completely solíd, át leást 4 hours, preferábly overníght.
Máke the tortíllá bowls:
1.Preheát the oven to 350ºF.




0 Response to "Fríed íce Creám Recípe wíth Cínnámon Sugár Tortíllá Bowls"

Posting Komentar