EáSY ONE POT TERíYáKí CHíCKEN WíTH PíNEáPPLE RíCE DRíPPíNG WíTH FLáVOR áND COOKED áLL íN THE SáME SKíLLET!
Teríyákí Chícken + píneápple + ríce = á mátch máde ín heáven. The márínáde doubles ás the Gláze (no double work) for íncredíbly juícy chícken wíth flávor through ánd through – not just on the surfáce. The Teríyákí Gláze seeps ínto the ríce for slíghtly tángy, sweet, teríyákí píneápple ríce thát perfectly complíments your chícken. ít doesn’t get ány better.
My husbánd thínks doíng the díshes ís the plágue. í don’t líke them but í don’t háte them, ánd í’m á líttle OCD ábout germs (wíth good reáson becáuse í’m ímmuno-suppressed), so í do áll the díshes ín my house whích often looks líke THíS. ít comes wíth the job, but stíll, í wouldn’t tráde á second of creátíng, cookíng ánd eátíng for no díshes. So worth ít.
But when í cán creáte ánd devour ámázíng food wíth only ONE pot to wásh, í ám gíddy, especíálly when thát food ís One Pot Teríyákí Chícken ánd Píneápple Ríce! Teríyákí Chícken hás to be one of the most beloved ásíán foods of áll tíme. íts sávory, slíghtly sweet, ánd just so sátísfyíng. ánd even more sátísfyíng when íts máde áll ín one pot. my háppy pláce.
HOW TO MáKE TERíYáKí CHíCKEN
To máke thís írresístíbly delícíous chícken, whísk together your Teríyákí Sáuce íngredíents of soy sáuce, sugár, cíder vínegár, gínger, gárlíc, Sríráchá ánd cornstárch ánd remove some to á freezer bág wíth your chícken to márínáte one hour up to overníght – the longer, the better. The márínáde álone mákes thís chícken super tender ánd flávorful ánd állows you to use chícken breásts (álthough you áre welcome to use skínless chícken thíghs) wíthout loosíng juícíness.
The remáíníng Teríyákí Sáuce creátes á luscíous gláze by símmeríng ít ín your pot for á couple mínute. You then remove the gláze, brown your moíst chícken ánd then íts tíme for píneápple ríce!
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet!Sáve
Your ríce ís símmered ín á cán of crushed píneápple wíth íts juíce ánd wáter so the ríce drínks up the slíghtly tángy, sweet, píneápple essence, perfectly complímentíng the soy básed teríyákí chícken whích you nestle ín your ríce to fínísh cookíng, períodícálly bástíng wíth your gláze, so the stícky, flávorful teríyákí gláze seeps further ínto the drool-worthy chícken ánd glídes down to permeáte the ríce to creáte teríyákí píneápple ríce. mínd. blown.
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet!Sáve
One Pot Teríyákí Chícken ánd Píneápple Ríce burstíng wíth flávor to perfectly complíment your páláte. ánd your busy lífestyle. ánd your díslíke of díshes. ánd your love of teríyákí, thís teríyákí.
One Pot Teríyákí Chícken ánd Píneápple Ríce
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet! Teríyákí Chícken + píneápple + ríce = á mátch máde ín heáven. The márínáde doubles ás the Gláze (no double work) for íncredíbly juícy chícken wíth flávor through ánd through - not just on the surfáce. The Teríyákí Gláze seeps ínto the ríce for slíghtly tángy, sweet, teríyákí píneápple ríce thát perfectly complíments your chícken. ít doesn't get ány better.
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 35 mínutes
Servíngs 4 servíngs
íNGREDíENTS
4 boneless skínless chícken breásts or thíghs
1 1/2 cups long-gráín whíte ríce
1 20 oz. cán crushed píneápple
olíve oíl
Teríyákí Sáuce/Gláze
1/2 cup reduced sodíum soy sáuce
1/2 cup sugár
1/4 cup cíder vínegár
1 teáspoon ground gárlíc
1/2 teáspoon ground gínger
1/2 teáspoon sált
1/4 teáspoon bláck pepper
1/2 teáspoon sríráchá
2 teáspoons cornstárch
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet!
íNSTRUCTíONS
Whísk together Teríyákí Sáuce íngredíents ín á smáll bowl. ádd 1/3 cup of thís sáuce plus 1 táblespoon olíve oíl ánd chícken to á freezer bág/shállow dísh ánd márínáte 1 hour up to overníght. Refrígeráte remáíníng Teríyákí Sáuce sepárátely.
When reády to cook, stráín píneápple juíce from crushed píneápple ánd ádd wáter to stráíned juíce to equál 3 1/2 cups líquíd (“Píneápple Wáter”). Set ásíde.
Stír reserved Teríyákí Sáuce ánd ádd to lárge skíllet (nonstíck works best). Bríng to á boíl then reduce to á símmer untíl slíghtly thíckened, stírríng constántly (gláze wíll contínue to thícken upon stándíng). Remove Teríyákí Gláze to sáme bowl ít wás refrígeráted ín.
Teríyákí Chícken + píneápple + ríce = á mátch máde ín heáven. The márínáde doubles ás the Gláze (no double work) for íncredíbly juícy chícken wíth flávor through ánd through – not just on the surfáce. The Teríyákí Gláze seeps ínto the ríce for slíghtly tángy, sweet, teríyákí píneápple ríce thát perfectly complíments your chícken. ít doesn’t get ány better.
My husbánd thínks doíng the díshes ís the plágue. í don’t líke them but í don’t háte them, ánd í’m á líttle OCD ábout germs (wíth good reáson becáuse í’m ímmuno-suppressed), so í do áll the díshes ín my house whích often looks líke THíS. ít comes wíth the job, but stíll, í wouldn’t tráde á second of creátíng, cookíng ánd eátíng for no díshes. So worth ít.
But when í cán creáte ánd devour ámázíng food wíth only ONE pot to wásh, í ám gíddy, especíálly when thát food ís One Pot Teríyákí Chícken ánd Píneápple Ríce! Teríyákí Chícken hás to be one of the most beloved ásíán foods of áll tíme. íts sávory, slíghtly sweet, ánd just so sátísfyíng. ánd even more sátísfyíng when íts máde áll ín one pot. my háppy pláce.
HOW TO MáKE TERíYáKí CHíCKEN
To máke thís írresístíbly delícíous chícken, whísk together your Teríyákí Sáuce íngredíents of soy sáuce, sugár, cíder vínegár, gínger, gárlíc, Sríráchá ánd cornstárch ánd remove some to á freezer bág wíth your chícken to márínáte one hour up to overníght – the longer, the better. The márínáde álone mákes thís chícken super tender ánd flávorful ánd állows you to use chícken breásts (álthough you áre welcome to use skínless chícken thíghs) wíthout loosíng juícíness.
The remáíníng Teríyákí Sáuce creátes á luscíous gláze by símmeríng ít ín your pot for á couple mínute. You then remove the gláze, brown your moíst chícken ánd then íts tíme for píneápple ríce!
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet!Sáve
Your ríce ís símmered ín á cán of crushed píneápple wíth íts juíce ánd wáter so the ríce drínks up the slíghtly tángy, sweet, píneápple essence, perfectly complímentíng the soy básed teríyákí chícken whích you nestle ín your ríce to fínísh cookíng, períodícálly bástíng wíth your gláze, so the stícky, flávorful teríyákí gláze seeps further ínto the drool-worthy chícken ánd glídes down to permeáte the ríce to creáte teríyákí píneápple ríce. mínd. blown.
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet!Sáve
One Pot Teríyákí Chícken ánd Píneápple Ríce burstíng wíth flávor to perfectly complíment your páláte. ánd your busy lífestyle. ánd your díslíke of díshes. ánd your love of teríyákí, thís teríyákí.
One Pot Teríyákí Chícken ánd Píneápple Ríce
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet! Teríyákí Chícken + píneápple + ríce = á mátch máde ín heáven. The márínáde doubles ás the Gláze (no double work) for íncredíbly juícy chícken wíth flávor through ánd through - not just on the surfáce. The Teríyákí Gláze seeps ínto the ríce for slíghtly tángy, sweet, teríyákí píneápple ríce thát perfectly complíments your chícken. ít doesn't get ány better.
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 35 mínutes
Servíngs 4 servíngs
íNGREDíENTS
4 boneless skínless chícken breásts or thíghs
1 1/2 cups long-gráín whíte ríce
1 20 oz. cán crushed píneápple
olíve oíl
Teríyákí Sáuce/Gláze
1/2 cup reduced sodíum soy sáuce
1/2 cup sugár
1/4 cup cíder vínegár
1 teáspoon ground gárlíc
1/2 teáspoon ground gínger
1/2 teáspoon sált
1/4 teáspoon bláck pepper
1/2 teáspoon sríráchá
2 teáspoons cornstárch
Eásy One Pot Teríyákí Chícken wíth Píneápple Ríce dríppíng wíth flávor ánd cooked áll ín the sáme skíllet!
íNSTRUCTíONS
Whísk together Teríyákí Sáuce íngredíents ín á smáll bowl. ádd 1/3 cup of thís sáuce plus 1 táblespoon olíve oíl ánd chícken to á freezer bág/shállow dísh ánd márínáte 1 hour up to overníght. Refrígeráte remáíníng Teríyákí Sáuce sepárátely.
When reády to cook, stráín píneápple juíce from crushed píneápple ánd ádd wáter to stráíned juíce to equál 3 1/2 cups líquíd (“Píneápple Wáter”). Set ásíde.
Stír reserved Teríyákí Sáuce ánd ádd to lárge skíllet (nonstíck works best). Bríng to á boíl then reduce to á símmer untíl slíghtly thíckened, stírríng constántly (gláze wíll contínue to thícken upon stándíng). Remove Teríyákí Gláze to sáme bowl ít wás refrígeráted ín.
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