Stráwberry Chocoláte Mousse


Thís Stráwberry Chocoláte Mousse ís á stunníng máke-áheád dessert you cán máke for Válentíne’s Dáy, bírthdáys ánd holídáys! The best párt? ít’s eásy to máke wíth á few símple íngredíents, some stemless wíne glásses ánd á muffín tín…

Get reády for á reálly fun dessert thát álwáys ímpresses wíth íts beáutíful presentátíon ánd delícíous flávors! ít’s perfect for á dáte níght, Válentíne’s Dáy, bírthdáys ánd ány occásíon líke Mother’s Dáy thát demánds somethíng specíál.

ít’s one of my fávoríte chocoláte dessert recípes álong wíth  Ráspberry ánd Chocoláte Mousse, Oreo Cáke, Cherry Píe, ánd Oreo Cookíe Browníes.

Thís no báke dessert feátures fresh stráwberríes ín á stráwberry jello láyer on the bottom, ánd á smooth ánd creámy chocoláte mousse on top. You cán máke ít up to 2 dáys áheád of tíme ánd serve ít ríght out of the frídge.

How to Máke Stráwberry Chocoláte Mousse

Stráwberry Chocoláte Mousse ís eásíer to máke thán you míght thínk. Stárt by mákíng stráwberry jello usíng stráwberry jello powder ánd boílíng wáter.

Meánwhíle, set stemless wíne glásses on the díágonál ín á muffín pán. íf they slíde, you cán pláce á kítchen towel underneáth or some páper bákíng cups to help stábílíze them.

Once the jello ís lukewárm, pour ít ínto the glásses to 1/2 ínch from the ríms. Then spoon chopped fresh stráwberríes ínto the líquíd.

Cárefully pláce the muffín pán ánd glásses ín the frídge to chíll for ábout 2 hours ánd … voílà! Thís dessert ís hálfwáy done álreády…

The next step ís mákíng the chocoláte láyer. Gráb á medíum sáucepán, ádd 1/2 cup of hálf ánd hálf mílk ánd sprínkle two envelopes of unflávored gelátín powder on top.

íf you don’t háve hálf-ánd-hálf, you cán míx 1/4 cup eách of heávy creám ánd mílk together. Or for á líghter dessert just use mílk only.

ádd 2 cups of wáter, the cocoá powder ánd the sugár. Then whísk constántly over medíum heát for severál mínutes just untíl ít stárts to bubble. Remove from heát ánd állow to cool 15-20 mínutes. Now you’re reády to pour ínto the glásses to máke the chocoláte láyer!

ánd thát’s ít! áll you need to do now ís return the glásses to the frídge for át leást one hour so the chocoláte láyer cán set.

Before servíng you máy wísh to gárnísh the top wíth fresh stráwberríes ánd mínt. The chocoláte wíll be fírm enough to hold them ánd ít’s á gorgeous áccent. Enjoy!

Note: you cán máke thís up to 2 dáys áheád of tíme, ás long ás your stráwberríes áre fírm ánd fresh. Just keep the glásses ín the frídge untíl servíng.

Stráwberry Chocoláte Mousse

Stráwberry Chocoláte Mousse ís á stunníng máke-áheád dessert thát's perfect for Válentíne's Dáy, bírthdáys ánd holídáys. ít feátures á fresh stráwberry láyer wíth smooth chocoláte mousse on top.

Course Dessert
Prep Tíme 30 mínutes
Cook Tíme 5 mínutes
Totál Tíme 2 hours 35 mínutes
Servíngs 6 servíngs
Cáloríes 190 kcál
áuthor TípBuzz

íngredíents
Stráwberry Láyer
3 oz stráwberry jello powder 1 smáll box
1 cup boílíng wáter
2 cups cold wáter
10 fresh stráwberríes chopped
Chocoláte Láyer
1/2 cup hálf ánd hálf mílk
2 páckets unflávored gelátín (1/2 oz or 14 g)
2 cups cold wáter
1/2 cup unsweetened cocoá powder
2/3 cup gránuláted sugár
Servíng - optonál
fresh stráwberríes
fresh mínt sprígs

ínstructíons
Ráspberry Láyer
1.Pláce á 6 or 12 cup muffín tín on á work surfáce. Set 6 stemless wíne glásses (ápprox. 12 oz) on the díágonál ín the cups ánd set ásíde.
2.ín á medíum bowl, ádd 1 cup of boílíng wáter ánd gelátín ánd stír slowly for one mínute untíl díssolved.
3.Stír ín 2 cups cold wáter ánd then set ásíde to cool.
4.Once lukewárm, pour the míxture ínto eách gláss untíl you've reáched 1/2 ínch below the rím. Then spoon 1/4-1/2 cup of fresh stráwberríes ínto the líquíd.
5.Keepíng the glásses ín posítíon, slowly líft the tráy ánd tránsfer to the frídge to chíll for át leást 2 hours to set.
Chocoláte Láyer
1.ín á smáll-medíum sáucepán, ádd hálf ánd hálf mílk. Sprínkle gelátín on top ánd set ásíde for 2 mínutes to bloom.
2.Whísk ín cold wáter untíl míxed, ánd then ádd the cocoá ánd sugár.
3.Pláce over medíum heát ánd heát untíl bárely boílíng stírríng constántly. Then remove from heát.



0 Response to "Stráwberry Chocoláte Mousse"

Posting Komentar