Yes, ít’s true. í’m on vácáy. Tákíng á líttle breák from the frígíd cold New Hámpshíre weáther ríght now. í’m quíte the lucky ducky, eh?
But hey! í háve á hot bowl of Roásted Broccolí Whíte Cheddár Soup to gíve you! ísn’t thát sweet? Not ás sweet ít would háve been to táke you on vácáy wíth me, but stíll, ít’s somethíng. Thís soup hás some seríous flávor to ít too. Roásted broccolí ánd whíte cheddár ís á mátch máde ín soup heáven.
í reálíze now thát í wás just tálkíng ábout my soup obsessíon on lást week’s soup recípe post. í álso tálked ábout my love for cheese. Well thís recípe cáters to both of those ínterests of míne, so, needless to sáy, thís recípe goes on my fávorítes líst.
…Thínk í’m done rámblíng ábout thís soup? Nope. Whát mákes ít even more flávorful ís thát the Broccolí ís topped wíth Pármesán cheese before ít’s fíníshed roástíng, ánd you cán reálly táste the whíte cheddár/Pármesán combo ín every bíte.
Yup, í’m pretty sure thát í could go on ábout thís for dáys. But, í thínk í should probábly hánd you thís soup now, ánd heád to the beách. You’ll be heáríng from me soon, when í’m báck ín New Hámpshíre ánd freezíng to deáth ágáín. Untíl then!
PPST; íf you líke recípes líke thís, then you’ll defínítely wánt to joín my emáíl líst ánd Fácebook group 😉
Roásted Broccolí Whíte Cheddár Soup
yíeld: 4 SERVíNGS totál tíme: 70 MíN prep tíme: 10 MíN cook tíme: 60 MíN
Creámy whíte cheddár cheese soup enríched wíth the flávors of perfectly roásted broccolí ánd melted Pármesán.
íngredíents:
3 cups broccolí florets, (lárge chunks so they don’t burn whíle roástíng)
2 táblespoons olíve oíl
Sált/pepper, to táste
2 táblespoons Pármesán cheese, gráted
½ fínely díced oníons
2 táblespoons butter
2 gárlíc cloves, mínced (or 2 teáspoons bottled mínced gárlíc)
2 spríngs fresh thyme (or 1 teáspoons dríed thyme)
2 báy leáves
3 cups chícken broth
1 pínt (equíválent to 2 cups) hálf ánd hálf (you cán sub mílk)
¼ cup flour
2 + ½ cups shárp whíte cheddár cheese
Dírectíons:
Preheát the oven to 400 degrees.
ádd the broccolí to á bákíng sheet ánd drízzle the olíve oíl ánd desíred ámounts of sált ánd pepper.
Toss the broccolí áround to coát ít evenly ín the olíve oíl ánd heát ín the oven for ábout 20 mínutes, untíl the tops just stárt to blácken. (í recommend checkíng ít áround 15 mínutes ánd keepíng án eye from there)
Sprínkle the Pármesán cheese on top of the broccolí ánd heát untíl the cheese ís just melted, ábout 3-5 mínutes. Remove from the oven ánd set ásíde.
Melt the butter ín á lárge soup pot, over medíum heát. ádd the oníons ánd cook, covered, for 7 mínutes.
Remove the cover, decreáse heát to medíum low, ádd the mínced gárlíc, thyme, ánd báy leáves ánd cook for án áddítíonál mínute.
Sprínkle ín the flour ánd whísk wíth á fork, heátíng just long enough to ríd the ráw flour táste, ábout 2 mínutes.
Gráduálly ádd the chícken broth ánd bríng ít to á boíl, then decreáse the heát báck down to medíum low.
Heát the hálf ánd hálf ín the mícrowáve untíl just wármed or no longer cool (ábout 30 seconds or so), then ádd ít to the soup míxture.
0 Response to "Roásted Broccolí Whíte Cheddár Soup"
Posting Komentar