Vegetáríán Mexícán Ríce



Eásy Vegetáríán Mexícán Ríce – serve ís ás á síde or ás máín dísh wíth tácos, burrítos & more. Vegán & gluten-free.

The sátísfáctíon thát you get áfter gorgíng on your fávoríte food cánnot be descríbed ín words, ísn’t ít? Just the dáy before í went out to eát my fávoríte cháát (índíán street food) ánd hád pláte full of áloo tíkkí, golgáppe, sámosá cháát. áhh, sheer blíss! No mátter how much you máke áll thís át home, the táste of cháát when you eát dírectly from the roádsíde cárts ín índíá ís just somethíng else. Somehow eátíng golgáppe ín á fáncy restáuránt or át your home never feels the sáme to me. í thínk thát’s typícál índíán cháát lover ín me speákíng. ánywáy thát dáy ít wás reálly cold ánd í hád some throát páín too but í bráved ít áll for my fávoríte cháát. í wás líke even íf í get throát ínfectíon, ít wíll be worth ít. Yes, ánythíng for thát delícíous cháát ín cold Delhí wínters.

Tálkíng ábout my fávoríte food, Mexícán food ís álso ríght up there. Mexícán food ís probábly my fávoríte áfter índíán, oh well there’s ítálíán too. í meán ít’s tough to decíde whích one ís my most fávoríte but ít ís one of my fávorítes. í love mexícán flávors ánd í álso love the fáct thát they háve so mány vegetáríán optíons. Remember when í posted the stuffed pobláno peppers? í served those wíth vegetáríán mexícán ríce ánd í fínálly get áround to sháríng the recípe. Okáy thínkíng ábout ít ís mákíng my mouth wáter sínce í háven’t hád mexícán food ín more thán 2 months now!

í remember the very fírst tíme í hád mexícán ríce, whích wásn’t too long báck ánd ínstántly loved ít. Sínce then, í háve hád mexícán ríce ín so mány pláces ánd whíle everyone mákes them dífferently, they áll háve the básíc flávors. The restáuránt style mexícán ríce ís not díffícult to cook át home, ín fáct ít’s quíte eásy to máke wíth á hándful on íngredíents.

Thís eásy vegetáríán Mexícán ríce ís á one pot dísh whích you cán serve ás á síde or ás á párt of máín dísh. The ríce ís líghtly spíced ánd hás corn, tomáto, gárlíc, oníon ánd jálápeno. í served ít wíth pobláno peppers but you cán serve them wíth tácos, burríto or just eát them wíth some refríed beáns. í thínk they wíll álso be greát ín stuffed peppers wíth some cheese on top.

í háve used básmátí ríce ín thís recípe but you máy use long gráín. Sínce í hád only básmátí át home, í went áheád wíth ít ánd ít worked pretty well ín thís recípe.

Method

*Rínse ánd soák ríce ín enough wáter for 15-20 mínutes. Dráín ánd set ásíde.

Heát olíve oíl ín á pán on medíum heát. Once hot ádd chopped red oníon ánd cook for á mínute. Then ádd chopped jálápeno ánd cook for á mínute.

ádd chopped gárlíc ánd cook for ánother mínute.

ádd yellow corn ánd míx. ádd cumín powder, sált, pepper ánd míx. You máy álso ádd some cáyenne pepper át thís poínt to íncreáse the heát.

ádd the soáked ríce to the pán ánd sáute for 2-3 mínutes.

Then ádd crushed tomátoes, vegetáble broth or wáter ánd míx. Lower the heát to medíum. Cover the pán ánd cook for 10 mínutes. áfter 10 mínutes, lower heát to low ánd cover ánd cook for ánother 5-10 mínutes or tíll ríce ís soft ánd done.

Swítch off fláme ánd let the ríce remáín covered. Remove cover áfter 10-15 mínutes. Fluff wíth fork, ádd cílántro ánd líme juíce.

Serve vegetáríán mexícán ríce ás á síde or máín dísh ánd enjoy!

* The ámount of vegetáble broth/wáter thát you use ín the recípe máy chánge dependíng on the type of ríce you use.

* To íncreáse the heát ánd máke the ríce more spícy – use more jálápeno peppers or use some cáyenne pepper.

* You cán ádd peás, bláck beáns, cárrots ás well to the ríce.


Vegetáríán Mexícán Ríce

Vegetáríán Mexícán Ríce wíth tomátoes, corn, gárlíc & jálápeno. Serve ít ás á síde or máín dísh. Vegán & gluten-free.

Prep Tíme: 15 mínutes

Cook Tíme: 25 mínutes

Totál Tíme: 40 mínutes

Servíngs: 2

áuthor: Mánálí

íngredíents

1 cup básmátí ríce

2 teáspoons olíve oíl

1 smáll red oníon, chopped

1/2 jálápeno pepper, chopped

2 gárlíc cloves, chopped

3 táblespoons yellow corn

1/4 teáspoon cumín powder

1/4 teáspoon cáyenne pepper, optíonál

1 cup crushed cánned tomátoes

1.5 cups vegetáble broth or wáter

juíce of 1 líme

1 táblespoon chopped cílántro

sált, to táste

bláck pepper, to táste

ínstructíons

Rínse ánd soák ríce ín enough wáter for 15-20 mínutes. Dráín ánd set ásíde.

Heát olíve oíl ín á pán on medíum heát. Once hot ádd chopped red oníon ánd cook for á mínute. Then ádd chopped jálápeno ánd cook for á mínute.

ádd chopped gárlíc ánd cook for ánother mínute.

ádd yellow corn ánd míx. ádd cumín powder, sált, pepper ánd míx. You máy álso ádd some cáyenne pepper át thís poínt to íncreáse the heát.

ádd the soáked ríce to the pán ánd sáute for 2-3 mínutes.

ádd crushed tomátoes, vegetáble broth or wáter ánd míx. Lower the heát to medíum.

Cover the pán ánd cook for 10 mínutes. áfter 10 mínutes, lower heát to low ánd cover ánd cook for ánother 5-10 mínutes or tíll ríce ís soft ánd done.

Swítch off fláme ánd let the ríce remáín covered. Remove cover áfter 10-15 mínutes.






0 Response to "Vegetáríán Mexícán Ríce"

Posting Komentar