Red Velvet Chocoláte Chíp Cookíes



Red velvet & whíte chocoláte ín soft & chewy cookíe form. These red velvet chocoláte chíp cookíes háve the perfect red velvet flávor, pretty red color & tons of melted whíte chocoláte chíps.

í’m á totálly sucker for red velvet. ánd these red velvet chocoláte chíp cookíes just míght be my new fávoríte red velvet creátíon. These cookíes háve the perfect hínt of chocoláte, áre rídículously soft, fílled wíth whíte chocoláte chíps, ánd perfect for Válentíne’s Dáy. So festíve & so delícíous.

Speákíng of Válentíne’s dáy – here’s my díscláímer. í LOVE Válentíne’s Dáy. Yes, í reálíze 100% thát á lot of people see ít ás just án excuse for jewellers to sell more díámonds. ánd í 100% understánd thís opíníon.

But í líke the ídeá of tákíng á dáy to ápprecíáte the people we love – fríends, spouses, chíldren, puppíes… ánd my fávoríte wáy to sáy í Love You ís wíth home máde treáts. From my heárt to your stomách – í thínk you’re pretty fántástíc 😉 (Or belly rubs & scrátches íf you’re á puppy.)

But whether you love Válentíne’s Dáy or not – these red velvet chocoláte chíp cookíes wíll defínítely be á fávoríte.


Red Velvet Chocoláte Chíp Cookíe Recípe

Ok – enough wíth the heárts ánd flowers, let’s tálk cookíe bákíng.

Thís red velvet cookíe recípe stárts wíth reál butter for the most delícíous flávor, ánd use á combínátíon of brown sugár & gránuláted sugár. Brown sugár ádds moísture to the dough to máke cookíes chewy ánd melt-ín-your-mouth líke. Then míx ín the egg for tenderness, á líttle váníllá extráct ánd the red food coloríng.

You cán use gel or líquíd food coloríng – ánd ádd 2-3 teáspoons totál. í used 3 teáspoons/1 táblespoon to get the bríght color píctured.

For the dry íngredíents, there’s touch of cocoá for the sígnáture red velvet flávor. í líke my red velvet á líttle more on the chocoláte síde whích gíves the cookíes á deeper, burgundy color ínsteád of á bríght redísh-pínk. Then á líttle cornstárch mákes the cookíes extrá soft.

Then just líke most of my other cookíes, you’ll chíll the dough príor to bákíng. The dough for thís recípe ís quíte soft so chíllíng ís 100% necessáry to reduce spreádíng ánd ensure your cookíes áren’t too thín. í páck my cookíes full of chocoláte chíps – so they need to be thíck. Fírst you’ll form the dough ínto bálls, then pláce on á cookíe tráy or pláte, cover wíth clíng wráp ánd chíll for 3+ hours. í defínítely recommend usíng á cookíe scoop to form the cookíes to ávoíd gettíng red food coloríng on your fíngers. (See notes ín the recípe íf you don’t own one).


Then when you’re reády to sáy í Love You – or congrátuláte yourself on beíng super áwesome – pop them ín the oven. The fínál tríck for super soft cookíes ís to under báke. The tops should be álmost set when you táke the cookíes out of the oven – they’ll contínue bákíng on the cookíe tráy ás they cool. ánd then devour. Wíth mílk & your specíál someones.

Máybe í’m á líttle too excíted for Válentíne’s??? Never. You’ll be ín love wíth these Red Velvet Chocoláte Cookíes ánd just ás excíted for Februáry 14th áfter tástíng them.


Soft, chewy Red Velvet Chocoláte Chíp Cookíes. Wíth á delícáte hínt of cocoá & oozíng wíth melted chocoláte chíps - they're perfectly festíve!


Red Velvet Chocoláte Chíp Cookíes



Prep Tíme

15 míns

Cook Tíme

8 míns

Totál Tíme

3 hrs


Soft, chewy Red Velvet Chocoláte Chíp Cookíes. Wíth á delícáte hínt of cocoá & oozíng wíth melted chocoláte chíps - they're perfectly festíve!

Course: Dessert

Servíngs: 26 cookíes

Cáloríes: 104 kcál


íngredíents

1 1/2 cup áll-purpose flour , spooned ánd leveled (cáreful not to over meásure)

2 táblespoons cocoá powder

1 ánd 1/2 teáspoons cornstárch

3/4 teáspoon bákíng sodá

1/4 teáspoon sált

1/2 cup unsálted butter , softened to room temperáture

1/3 cup brown sugár , líghtly pácked

1/2 cup gránuláted sugár

1 lárge egg , room temperáture

1 teáspoon váníllá

2-3 teáspoons red food coloríng , líquíd or gel

3/4 cup whíte chocoláte chíp cookíes



ínstructíons

ín á lárge bowl whísk together the flour, cocoá, cornstárch, bákíng sodá & sált.

ín á sepáráte lárge bowl beát the butter ánd sugárs together on medíum speed untíl líght & fluffy.

Beát ín the egg, váníllá extráct ánd food coloríng.

Wíth the míxer on low, beát ín the flour míxture ábout 1/2 át á tíme.

Turn off the míxer ánd stír ín the chocoláte chíps.

Usíng á cookíe scoop, form dough ínto bálls of ábout 1 táblespoon ín síze. í got á totál of 27 cookíes. Put cookíes on á pláte, cover wíth clíng wráp, ánd refrígeráte for 3+ hours.

When reády to báke, preheát the oven to 350F degrees. Líne 2 cookíe sheets wíth párchment páper or á sílícone bákíng mát. The tops should look álmost set when you remove them from the oven.

Pláce cookíes 2 ínches ápárt on the tráy, ánd báke for 7-9 mínutes.


Recípe Notes

*Sínce the dough ís stícky - íf you don't háve á cookíe scoop, í recommend fírst chíllíng the dough ín íts míxíng bowl for 30 mínutes to 1 hour. Then remove the dough from the frídge, form ít ínto bálls of ábout 1 táblespoon ánd chíll for án áddítíonál 2+ hours príor to bákíng.






0 Response to "Red Velvet Chocoláte Chíp Cookíes"

Posting Komentar