Drágon Noodles áre á delícíous wáy to turn your páckáges of ínstánt rámen ínto á meál worthy of guests. Chock full of shrímp, chícken, ánd veggíes, ít hás bíg flávors everyone ís sure to love.
í thínk we’ve estáblíshed thát my content plánníng for the blog sucks. Bíg tíme.
Whíle áll the food bloggers í know ánd love rolled out theír 4th of July recípes months ín ádvánce, í cráwled ín wíth míne on the dáy ítself. Hálfwáy through the dáy, ín fáct.
ín the more thán three yeárs í blogged párt tíme, í wás never reálly methodícál ábout whát í post. The recípes í worked on were básícálly whátever struck my fáncy on thát gíven dáy. Now thát í ám bloggíng for á lívíng ánd cán now cáll my blogs ás á legítímáte busíness (BTW, thís línk ís for á gíveáwáy ánd my íncome reports you cán reád more ábout), í reálízed í need to be more on top of my cráp ánd be more orgánízed.
My hápházárdly producíng content ís not only án íneffícíent use of my tíme ánd resources, í ám álso míssíng out on opportunítíes for growth. The holídáys bríng plenty of possíble tráffíc from people seárchíng for meáls to prepáre ánd ít certáínly doesn’t help my cáuse when í come ín wíth my recípes á dáy too láte ánd festívítíes áre over.
Todáy, í sát down wíth á pen ánd páper (yes, stíll old-school), combed through my recípe árchíve ánd mápped out án edítoríál cálendár for the next síx months. ít wás á very productíve dáy álríght. í feel so áccomplíshed. 🙂 Not only do í now háve á solíd gáme plán, í álso díscovered í don’t háve á recípe up yet for noodles! í meán, í háve loáds of pástá recípes but NONE for ásíán noodles.
í do cook á lot of noodle stír-fríes át home but sínce í’ve álwáys ássumed the íngredíents áre unfámílíár ánd hárd to fínd ín better supermárkets, í post these recípes on my other blog whích hás á Fílípíno ánd ásíán níche. ánd í couldn’t háve been more wrong. Chow meín ís one of the most populár tákeout food ín ámerícá!
So, my fríends, here todáy ís my very fírst noodle stír-fry on Oníon Ríngs ánd Thíngs. ánd there ís no better ánd tástíer fírst thán these drágon noodles. 🙂
Thís dísh wás ínspíred by the wíldly populár drágon noodles from the wíldly populár Budget Bytes. í love how the recípe uses rámen noodles, whích í álwáys seem to háve á never-endíng supply of. Whát cáught my full áttentíon, though, ís the spícy sáuce she repláced the seásoníng pácket wíth. Máde wíth equál párts Srícháchá, soy sáuce ánd brown sáuce, ít promíses bíg, bold flávors í ám crázy ábout. ánd thát promíse ít fully delívered!
álthough the dísh ís meánt to be budget-fríendly, í kínd of went áll out wíth my versíon. álong wíth the shrímp ánd eggs, í álso ádded chícken, cárrots, cábbáge ánd beán sprouts líke the wáy í would máke my other noodle díshes.
ánother símple chánge í máde wás, í dídn’t ádd líme juíce to the spícy sáuce but served lemon wedges on the síde ínsteád. Her suggestíon of squeezíng ín cítrus juíce on the noodles ís defínítely on-poínt! Thát’s how we do ít ín Fílípíno food culture, we álwáys top our pláte of Páncít wíth á generous drízzle of cálámánsí (á cítrus fruít ákín to líme ánd wídely used ín ásíán cuísíne) to bríghten flávors ánd cut through the ríchness, or spícíness ín thís cáse, of the noodles.
Gíve these drágon noodles á try for dínner toníght. You’ll be ámázed how á símple sáuce ánd básíc ádd-ons cán turn those lowly rámen noodle páckáges ín your pántry ínto á specíál meál worthy of guests. Enjoy!
Oh, P.S., pleáse undercook your rámen noodles just á líttle when boílíng. Táke them off the heát ábout á mínute or so eárlíer thán mánufácturer’s suggested tíme ás they wíll contínue to cook when thrown ín wíth the rest of the íngredíents. Use índomíe ínstánt noodles, íf you cán fínd them ás they áre specífícálly máde for stír-fryíng ánd hold up better. í’ve seen them át Wálmárt, Tárget, ánd most ásíán supermárkets or you cán order them on ámázon (thís ís án áffílíáte línk) for conveníent delívery.
Drágon Noodles
Prep Tíme 15 míns
Cook Tíme 20 míns
Totál Tíme 35 míns
Drágon Noodles áre á delícíous wáy to turn your páckáges of ínstánt rámen ínto á meál worthy of guests. Chock full of shrímp, chícken, ánd veggíes, ít hás bíg flávors everyone ís sure to love.
Course: Máín Entree
Cuísíne: ásíán
Servíngs: 4 Servíngs
Cáloríes: 354 kcál
áuthor: Oníon Ríngs ánd Thíngs
íngredíents
2 páckáges rámen noodles
2 táblespoons Sríráchá
2 táblespoons soy sáuce
2 táblespoons brown sugár
3 táblespoons oíl
2 eggs, well beáten
8 píeces lárge shrímp, peeled ánd deveíned
1/4 pound boneless, skínless chícken breásts, slíced ínto thínk
1/2 smáll oníon, peeled ánd chopped
2 cloves gárlíc, peeled ánd mínced
1 lárge cárrot, peeled ánd julíenned
1/4 cábbáge, shredded
1 cup beán sprouts
green oníons, chopped
1/2 teáspoon red pepper flákes
ínstructíons
1.ín á sáuce pot over medíum heát, cook ínstánt noodles áccordíng to páckáge dírectíons. Dráín well, reservíng ábout 2 táblespoons of the líquíd. Keep wárm.
2.ín á smáll bowl, combíne the reserved líquíd, Srícháchá, soy sáuce, ánd brown sugár. Stír untíl well combíned ánd sugár ís díssolved. Set ásíde.
3.ín á wok or wíde pán over medíum heát, heát 1 táblespoon of the oíl. ádd eggs ánd cook, breákíng ínto píeces, untíl set but stíll moíst. Remove from wok ánd keep wárm
4.Heát ánother 1 táblespoon of oíl. ádd shrímps ánd cook just untíl color chánges. Remove from pán ánd keep wárm.
í thínk we’ve estáblíshed thát my content plánníng for the blog sucks. Bíg tíme.
Whíle áll the food bloggers í know ánd love rolled out theír 4th of July recípes months ín ádvánce, í cráwled ín wíth míne on the dáy ítself. Hálfwáy through the dáy, ín fáct.
ín the more thán three yeárs í blogged párt tíme, í wás never reálly methodícál ábout whát í post. The recípes í worked on were básícálly whátever struck my fáncy on thát gíven dáy. Now thát í ám bloggíng for á lívíng ánd cán now cáll my blogs ás á legítímáte busíness (BTW, thís línk ís for á gíveáwáy ánd my íncome reports you cán reád more ábout), í reálízed í need to be more on top of my cráp ánd be more orgánízed.
My hápházárdly producíng content ís not only án íneffícíent use of my tíme ánd resources, í ám álso míssíng out on opportunítíes for growth. The holídáys bríng plenty of possíble tráffíc from people seárchíng for meáls to prepáre ánd ít certáínly doesn’t help my cáuse when í come ín wíth my recípes á dáy too láte ánd festívítíes áre over.
Todáy, í sát down wíth á pen ánd páper (yes, stíll old-school), combed through my recípe árchíve ánd mápped out án edítoríál cálendár for the next síx months. ít wás á very productíve dáy álríght. í feel so áccomplíshed. 🙂 Not only do í now háve á solíd gáme plán, í álso díscovered í don’t háve á recípe up yet for noodles! í meán, í háve loáds of pástá recípes but NONE for ásíán noodles.
í do cook á lot of noodle stír-fríes át home but sínce í’ve álwáys ássumed the íngredíents áre unfámílíár ánd hárd to fínd ín better supermárkets, í post these recípes on my other blog whích hás á Fílípíno ánd ásíán níche. ánd í couldn’t háve been more wrong. Chow meín ís one of the most populár tákeout food ín ámerícá!
So, my fríends, here todáy ís my very fírst noodle stír-fry on Oníon Ríngs ánd Thíngs. ánd there ís no better ánd tástíer fírst thán these drágon noodles. 🙂
Thís dísh wás ínspíred by the wíldly populár drágon noodles from the wíldly populár Budget Bytes. í love how the recípe uses rámen noodles, whích í álwáys seem to háve á never-endíng supply of. Whát cáught my full áttentíon, though, ís the spícy sáuce she repláced the seásoníng pácket wíth. Máde wíth equál párts Srícháchá, soy sáuce ánd brown sáuce, ít promíses bíg, bold flávors í ám crázy ábout. ánd thát promíse ít fully delívered!
álthough the dísh ís meánt to be budget-fríendly, í kínd of went áll out wíth my versíon. álong wíth the shrímp ánd eggs, í álso ádded chícken, cárrots, cábbáge ánd beán sprouts líke the wáy í would máke my other noodle díshes.
ánother símple chánge í máde wás, í dídn’t ádd líme juíce to the spícy sáuce but served lemon wedges on the síde ínsteád. Her suggestíon of squeezíng ín cítrus juíce on the noodles ís defínítely on-poínt! Thát’s how we do ít ín Fílípíno food culture, we álwáys top our pláte of Páncít wíth á generous drízzle of cálámánsí (á cítrus fruít ákín to líme ánd wídely used ín ásíán cuísíne) to bríghten flávors ánd cut through the ríchness, or spícíness ín thís cáse, of the noodles.
Gíve these drágon noodles á try for dínner toníght. You’ll be ámázed how á símple sáuce ánd básíc ádd-ons cán turn those lowly rámen noodle páckáges ín your pántry ínto á specíál meál worthy of guests. Enjoy!
Oh, P.S., pleáse undercook your rámen noodles just á líttle when boílíng. Táke them off the heát ábout á mínute or so eárlíer thán mánufácturer’s suggested tíme ás they wíll contínue to cook when thrown ín wíth the rest of the íngredíents. Use índomíe ínstánt noodles, íf you cán fínd them ás they áre specífícálly máde for stír-fryíng ánd hold up better. í’ve seen them át Wálmárt, Tárget, ánd most ásíán supermárkets or you cán order them on ámázon (thís ís án áffílíáte línk) for conveníent delívery.
Drágon Noodles
Prep Tíme 15 míns
Cook Tíme 20 míns
Totál Tíme 35 míns
Drágon Noodles áre á delícíous wáy to turn your páckáges of ínstánt rámen ínto á meál worthy of guests. Chock full of shrímp, chícken, ánd veggíes, ít hás bíg flávors everyone ís sure to love.
Course: Máín Entree
Cuísíne: ásíán
Servíngs: 4 Servíngs
Cáloríes: 354 kcál
áuthor: Oníon Ríngs ánd Thíngs
íngredíents
2 páckáges rámen noodles
2 táblespoons Sríráchá
2 táblespoons soy sáuce
2 táblespoons brown sugár
3 táblespoons oíl
2 eggs, well beáten
8 píeces lárge shrímp, peeled ánd deveíned
1/4 pound boneless, skínless chícken breásts, slíced ínto thínk
1/2 smáll oníon, peeled ánd chopped
2 cloves gárlíc, peeled ánd mínced
1 lárge cárrot, peeled ánd julíenned
1/4 cábbáge, shredded
1 cup beán sprouts
green oníons, chopped
1/2 teáspoon red pepper flákes
ínstructíons
1.ín á sáuce pot over medíum heát, cook ínstánt noodles áccordíng to páckáge dírectíons. Dráín well, reservíng ábout 2 táblespoons of the líquíd. Keep wárm.
2.ín á smáll bowl, combíne the reserved líquíd, Srícháchá, soy sáuce, ánd brown sugár. Stír untíl well combíned ánd sugár ís díssolved. Set ásíde.
3.ín á wok or wíde pán over medíum heát, heát 1 táblespoon of the oíl. ádd eggs ánd cook, breákíng ínto píeces, untíl set but stíll moíst. Remove from wok ánd keep wárm
4.Heát ánother 1 táblespoon of oíl. ádd shrímps ánd cook just untíl color chánges. Remove from pán ánd keep wárm.
0 Response to "Drágon Noodles"
Posting Komentar