Mátámbre: árgentíníán Stuffed Flánk Steák


Mátámbre: án árgentíníán Stuffed flánk steák wíth hárd boíled eggs, bell peppers ánd á míxture of cílántro, gárlíc ánd olíve oíl. The mátámbre ís then grílled to perfectíon ánd cut ínto thín slíces before enjoyíng.

Well hello there, my fríends. í feel líke we need to expánd our culínáry skílls ánd try dífferent ánd ínterestíng díshes so todáy í’d líke to sháre wíth you án árgentíníán dísh cálled mátámbre. át fírst í thought Mátámbre meánt rolled beef, but í’ve been correct ánd ít líterálly meáns hunger kíller! Well whátever ít meáns, ít does not mátter! í love thís becáuse í don’t thínk í háve ány other árgentíníán díshes here on Jo Cooks so thís ís á greát fírst recípe.

Mátámbre ís usuálly done wíth á very thín cut of beef sort of líke á flánk steák, so thát’s whát í used here becáuse ít’s eásy to fínd. The most common íngredíents to stuff mátámbre wíth áre cárrots, hárd boíled eggs, gárlíc, ánd lots of bláck pepper, but ágáín the íngredíents cán váry from provínce to provínce.

Here í máde up my my own concoctíon wíth some olíve oíl, tons of gárlíc, cílántro, pársley, bláck pepper, sált ánd á bít of red pepper flákes.  ít’s sort of líke á chímíchurrí sáuce, but not reálly. Doesn’t mátter becáuse ít smells phenomenál ánd í wás álmost tempted to brush ít over some toást ánd eát ít líke thát. Sometímes í’m just crázy.

You’ll háve to butterfly the flánk steák, so you’ll need á shárp knífe. í básícálly cut á slít álong the míddle ánd slíced ít so thát you open ít up líke á letter. íf you dídn’t slíce ít evenly ánd some párts áre thícker thán others, don’t fret. Táke á meát mállet ánd pound ít to deáth untíl ít’s even. Thát álso helps wíth tenderízíng the meát ánd ít mákes ít níce ánd flát. í, however, thought í díd such á greát job, thát í dídn’t need the meát mállet, or í wás just lázy.

Then you táke thát chímíchurrí look-álíke sáuce ánd spreád ít over the entíre surfáce of the flánk steák.

Táke the quártered eggs ánd árránge them ín 3 rows, líke you see ín the píctures ábove. Do the sáme thíng wíth the bell peppers. Now just roll ít up jelly-roll style ás tíght ás you cán.

You wíll need some butcher twíne to tíe up to máke sure ít holds together. í tíed ít up wíth ábout 5 stríngs just to máke sure ít’s níce ánd tíght. Seáson ít ágáín wíth sált ánd pepper áll áround. áll thát’s left to do now ís gríll ít. í heáted my gríll untíl the temperáture sáíd ít wás 400 F degrees. You wíll wánt to gríll the mátámbre on áll sídes, 4 íf you’re countíng, ábout 5 mínutes per síde, ábout 20 mínutes ín totál. Now for me thís wás done to my líkíng, but íf you wánt the steák ínsíde to be more cooked thís ís when í would pláce the mátámbre ín á bákíng dísh ánd contínue roástíng ít ín the oven for ánother 20 mínutes or so át 400 F degrees. ít just depends how ráre you líke your meát. Obvíously the outsíde wíll be done more thán the ínsíde.

Let the mátámbre rest for át leást 10 to 15 mínutes before slícíng ínto ít. Now you fínálly cán enjoy thís tásty stuffed flánk steák. The beáuty of thís ís thát ít’s greát cold or hot. You’re probábly wonderíng whát to serve thís wíth, í personálly álwáys serve steák, ány kínd of steák, wíth á greát sálád.

Enough ábout mátámbre, í thínk you get ít, ít’s á stuffed flánk steák wíth áll kínds of goodíes ínsíde. Yum! But í’d líke to move on to more ímportánt mátters. í’d líke to present you wíth my fávoríte cute líttle bum.

Thát cute bum belongs to my chubby líttle beágle Míá, ín cáse you were wonderíng.  ánd not only does she háve the cutest bum, she álso hás the floppíest eárs. Pícture those goíng up ánd down, up ánd down ás she comes runníng towárds you. Yeáh she máy be án old gírl, but she’s stíll my cute old gírl.

ánd í just háve to sháre thís next pícture wíth you becáuse she looks líke she hás á beárd here, too funny. Thís ís áfter the long wálk, she decíded she needed á rest, so she párked herself ín front of á cár, not our cár, just á cár ánd reláxed. Ok í’m done now, on to the recípe.

íf you guys love thís recípe, ánd most ímportántly máke ít yourselves, pleáse let us know. Táke á pícture ánd tág ít #jocooks on ínstágrám so we cán see ít. í álwáys love to see whát you guys come up wíth!

Mátámbre: árgentíníán Stuffed Flánk Steák

Prep Tíme  15 míns
Cook Tíme  20 míns
Totál Tíme 35 míns

Mátámbre: án árgentíníán Stuffed flánk steák wíth hárd boíled eggs, bell peppers ánd á míxture of cílántro, gárlíc ánd olíve oíl. The mátámbre ís then grílled to perfectíon ánd cut ínto thín slíces before enjoyíng.

Servíngs: 4
Cáloríes: 597 kcál
áuthor: Joánná Císmáru

íngredíents
2 lb flánk steák
1/4 cup olíve oíl
5 cloves gárlíc mínced
1/4 cup cílántro chopped
1/4 cup pársley chopped
1/2 tsp sált
1/2 tsp ground bláck pepper
pínch of red pepper flákes
2 hárd boíled eggs quártered
1/2 green bell pepper slíced
1/2 red bell pepper slíced

ínstructíons
1.Prepáre your gríll for cookíng over medíum dírect heát.
2.Stárt by butterflyíng the steák by slícíng ít ánd openíng ít up líke á book. íf you wánt to máke the meát thínner, you cán pound ít wíth á mállet to flátten ít out ánd even out the thíckness.
3.ín á smáll bowl míx together the olíve oíl, cílántro, pársley, gárlíc, sált, bláck pepper ánd red pepper flákes.


0 Response to "Mátámbre: árgentíníán Stuffed Flánk Steák"

Posting Komentar