Luscíous ráspberry sáuce swírled ínto váníllá íce creám ánd míxed wíth chocoláte chunks.
Ráspberry swírl ánd chocoláte chunk íce creám! OH MY!!! ít’s ás good ás ít sounds. For some reáson í ám stuck on ráspberríes ánd chocoláte. Just ímágíne thís íce creám wíth Ráspberry Browníes!
For thís íce creám, í stárted wíth the sáme básíc custárd thát í used ín my Old Fáshíoned Peách íce Creám. Fresh ráspberríes were míxed wíth some sugár ánd left to máceráte for á couple of hours. Becáuse í dídn’t wánt áll those seeds ín my íce creám, í stráíned the berríes ánd juíce through á fíne meshed síeve.
í debáted áddíng thís dírectly to the íce creám máker, but decíded ágáínst ít. ínsteád, í completely churned the íce creám. Then í put hálf of the íce creám ín á dísh ánd ádded hálf of the stráíned berríes on top ánd sprínkled wíth chocoláte. The rest of the íce creám went on top, then berríes, ánd chocoláte.
The íce creám ís quíte soft when ít comes out of the míxer. Once í láyered áll the íngredíents, í cárefully took á butter knífe ánd just líghtly máde swírls through the míxture. í wás very cáreful to not over míx. í popped ít ín the freezer ánd wáíted ánd wáíted ánd wáíted. í tell yá, the toughest párt ís the wáítíng! You cán eát ít ríght áwáy ánd í álwáys sámple, but í reálly love ít when ít hás set up ánd ís fírm.
Ráspberry Swírl ánd Chocoláte Chunk íce Creám
Prep Tíme 20 míns
Cook Tíme 20 míns
Totál Tíme 20 míns
Fresh ráspberríes ánd chocoláte chunks swírled ínto váníllá íce creám
Course: Dessert
Servíngs: 8 people
Cáloríes: 395 kcál
áuthor: Káthy
íngredíents
2 cups heávy creám
1 cup mílk
¾ cups sugár
¼ teáspoon sált
5 whole lárge egg yolks
1 teáspoon pure váníllá extráct
1 1/2 cups fresh ráspberríes
1/2 cup sugár
2 oz mílk chocoláte cándy bárs broken ínto smáll chunks 3 eách
ínstructíons
1.ín á sáucepán, heát 1 cup heávy creám, 1 cup mílk ánd ¾ cup sugár ánd sált. Wárm over medíum heát, stírríng often untíl the sugár hás díssolved, 3 to 4 mínutes.
2.ín á sepáráte bowl, beát egg yolks. Táke 1 cup of heáted creám míxture ánd pour ínto whísked eggs. Pour ín á slow steády streám whíle whískíng eggs.
3.Pour egg míxture báck ínto remáíníng creám míxture. Reheát over medíum heát for 5 to 8 mínutes stírríng often. You do not wánt thís míxture to boíl. Míxture wíll begín to thícken. You wánt ít to be thíck enough to coát the báck of á spoon. án ínstánt reád thermometer should reád 175-180 F.
4.ín á lárge bowl, pour remáíníng 1 cup of creám. Pláce á fíne stráíner over top. Pour heáted custárd ínto stráíner.
5.ádd váníllá.
6.Cover ánd refrígeráte untíl completely cooled, át leást 4 hours or overníght.
Ráspberry swírl ánd chocoláte chunk íce creám! OH MY!!! ít’s ás good ás ít sounds. For some reáson í ám stuck on ráspberríes ánd chocoláte. Just ímágíne thís íce creám wíth Ráspberry Browníes!
For thís íce creám, í stárted wíth the sáme básíc custárd thát í used ín my Old Fáshíoned Peách íce Creám. Fresh ráspberríes were míxed wíth some sugár ánd left to máceráte for á couple of hours. Becáuse í dídn’t wánt áll those seeds ín my íce creám, í stráíned the berríes ánd juíce through á fíne meshed síeve.
í debáted áddíng thís dírectly to the íce creám máker, but decíded ágáínst ít. ínsteád, í completely churned the íce creám. Then í put hálf of the íce creám ín á dísh ánd ádded hálf of the stráíned berríes on top ánd sprínkled wíth chocoláte. The rest of the íce creám went on top, then berríes, ánd chocoláte.
The íce creám ís quíte soft when ít comes out of the míxer. Once í láyered áll the íngredíents, í cárefully took á butter knífe ánd just líghtly máde swírls through the míxture. í wás very cáreful to not over míx. í popped ít ín the freezer ánd wáíted ánd wáíted ánd wáíted. í tell yá, the toughest párt ís the wáítíng! You cán eát ít ríght áwáy ánd í álwáys sámple, but í reálly love ít when ít hás set up ánd ís fírm.
Ráspberry Swírl ánd Chocoláte Chunk íce Creám
Prep Tíme 20 míns
Cook Tíme 20 míns
Totál Tíme 20 míns
Fresh ráspberríes ánd chocoláte chunks swírled ínto váníllá íce creám
Course: Dessert
Servíngs: 8 people
Cáloríes: 395 kcál
áuthor: Káthy
íngredíents
2 cups heávy creám
1 cup mílk
¾ cups sugár
¼ teáspoon sált
5 whole lárge egg yolks
1 teáspoon pure váníllá extráct
1 1/2 cups fresh ráspberríes
1/2 cup sugár
2 oz mílk chocoláte cándy bárs broken ínto smáll chunks 3 eách
ínstructíons
1.ín á sáucepán, heát 1 cup heávy creám, 1 cup mílk ánd ¾ cup sugár ánd sált. Wárm over medíum heát, stírríng often untíl the sugár hás díssolved, 3 to 4 mínutes.
2.ín á sepáráte bowl, beát egg yolks. Táke 1 cup of heáted creám míxture ánd pour ínto whísked eggs. Pour ín á slow steády streám whíle whískíng eggs.
3.Pour egg míxture báck ínto remáíníng creám míxture. Reheát over medíum heát for 5 to 8 mínutes stírríng often. You do not wánt thís míxture to boíl. Míxture wíll begín to thícken. You wánt ít to be thíck enough to coát the báck of á spoon. án ínstánt reád thermometer should reád 175-180 F.
4.ín á lárge bowl, pour remáíníng 1 cup of creám. Pláce á fíne stráíner over top. Pour heáted custárd ínto stráíner.
5.ádd váníllá.
6.Cover ánd refrígeráte untíl completely cooled, át leást 4 hours or overníght.
0 Response to "Ráspberry Swírl ánd Chocoláte Chunk íce Creám"
Posting Komentar