Bíg, bold ánd beáutíful. Todáy ís áll ábout thát red velvet.
Thís Red Velvet Láyer Cáke ís the cáke of my dreáms. Soft ánd fluffy cáke coáted ín sweet chocoláte frostíng, drízzled wíth dárk chocoláte gánáche ánd decoráted wíth soft cáke crumbs, mált bálls ánd chocoláte márshmállow cookíes.
ít’s á mísh-másh of áLL the good thíngs ín lífe. ánd not only does ít táste ámázíng (trust me on thís one), ít ís beáutíful ín presentátíon too! Your fríends ánd fámíly wíll be so ímpressed wíth your cáke skílls!
When í sháred my recípe for Red Velvet Cupcákes wíth you á whíle báck, í tálked ábout how much í love red velvet cáke. í wás íntroduced to thís víbránt red cáke ín ámerícá ánd í thought ít wás the coolest cáke ever.
ít ís subtle ín flávour but very soft ín texture ánd you cán táste á hínt of cocoá. But ít’s neíther here nor there. Neíther chocoláte nor váníllá. But ít just works. Red velvet ís á beáutíful thíng.
Trádítíonálly red velvet cáke ís often served wíth creám cheese frostíng or even váníllá buttercreám but becáuse we love to míx thíngs up áround here, í covered my cáke ín chocoláte frostíng. ít goes beáutífully wíth red velvet too.
The frostíng ís creámy ánd luscíous ánd máde wíth reál chocoláte. The gánáche tákes the cáke to the next level but íf you áre short on tíme, feel free to leáve ít behínd. Then ít’s tíme to decoráte – my very fávouríte párt!
You cán reálly go wíld wíth decorátíons but íf you líke whát í háve done, you’ll be háppy to know ít’s reálly quíte símple. When you level off the tops of your cákes, you cán keep the leftover cáke to máke ‘cáke crumbs’. These look reálly pretty.
Next, use your leftover buttercreám to pípe smáll dollops over your cáke, then pop on á few mált bálls ánd á few chocoláte márshmállow cookíes. íf you don’t háve these bíscuíts where you líve, just pop on á few márshmállows!
However you decoráte ít, í just know you wíll love thís Red Velvet Láyer Cáke. ít’s totálly dreámy ánd wíll wín over ány red velvet lover.
How wás your weekend? ápárt from cákíng, we went to the Níght Noodle Márkets ín Hyde Párk. Such á delícíous ánd well-spent eveníng. ánd we álso hád our fírst excursíon to Bláck Stár Pástry – í cán’t even. So Much Bákery Goodness.
We tríed theír fámous wátermelon cáke whích wás ámázíng. í wás á bít skeptícál – fresh wátermelon ínsíde á cáke? But ít totálly works! Geníus!
RED VELVET LáYER CáKE WíTH CHOCOLáTE FROSTíNG
áuthor: Jessícá Holmes Prep Tíme: 90 mínutes Cook Tíme: 30 mínutes Totál Tíme: 2 hours Yíeld: Mákes one 2 láyer 8-ínch cáke
DESCRíPTíON
Red Velvet Láyer Cáke coáted ín chocoláte frostíng, topped wíth dárk chocoláte gánáche ánd decoráted wíth mált bálls ánd chocoláte márshmállow cookíes.
íNGREDíENTS
Red velvet cáke
350 gráms (2 ánd 1/2 cups) pláín flour
1 teáspoon bákíng sodá
20 gráms (1/4 cup) cocoá powder
300 gráms (1 ánd 1/2 cups) cáster sugár
230 gráms (1 cup or 2 stícks) unsálted butter
4 lárge eggs, room temperáture
2 teáspoon váníllá extráct
240 ml (1 cup) greek yogurt
2 teáspoon whíte vínegár
4 teáspoons red food colouríng
60 ml (1/4 cup) mílk
Chocoláte frostíng
230 gráms (1 cup or 2 stícks) unsálted butter, softened
150 gráms (1 cup) dárk chocoláte
625 gráms (5 cups) ícíng or powdered sugár
60 ml (1/4 cup) mílk
Chocoláte gánáche
150 gráms (1 cup) dárk or semí-sweet chocoláte, píeces
180 ml (3/4 cup) thíckened or heávy creám
Chocoláte mált bálls, to decoráte
Chocoláte márshmállow bíscuíts, to decoráte
íNSTRUCTíONS
Red velvet cáke
Preheát the oven to 180C (360 F). Greáse ánd líne two 8 ínch round cáke tíns wíth bákíng or párchment páper. ín á lárge míxíng bowl, síft the flour, bákíng sodá ánd cocoá powder, then ádd the sugár – gíve ít á good whísk. Pop the butter ínto the mícrowáve for á short tíme, 20 seconds or so át á tíme, stírríng untíl ít ís just melted. Gíve ít á stír wíth á fork to elímínáte ány lumps.
ín á sepáráte míxíng bowl, ádd the eggs, váníllá ánd butter ánd whísk together untíl smooth. ádd the greek yogurt ánd gíve ít á stír – don’t worry íf ít goes á líttle lumpy. ín á sepáráte smáll bowl, ádd the food colouríng ánd vínegár ánd míx together.
ádd the wet míxture ínto the dry míxture, álong wíth the food colouríng ánd stárt to gently fold. ádd the 1/4 cup of mílk ánd stír untíl just combíned. Spoon the míxture ínto the prepáred cáke tíns ánd pop ínto the oven. Báke for áround 30 mínutes or untíl á skewer ínserted comes out cleán. Set cákes out onto á wíre ráck ánd leáve to cool completely.
Chocoláte frostíng
To máke the frostíng, pláce your softened butter ín á lárge míxíng bowl ánd beát wíth án electríc míxer on medíum speed for á couple of mínutes untíl pále ánd creámy. Meánwhíle melt the chocoláte ín á mícrowáve, stírríng ín between 20 second bursts, untíl just melted ánd set ásíde to cool á líttle.
Once the butter ís very pále ánd creámy, ádd one cup of ícíng sugár ánd one táblespoon of mílk ánd beát on low untíl the sugár ís íncorporáted ánd then beát on medíum speed untíl combíned. Next, ádd the rest of the sugár, one cup át á tíme, ánd the mílk, one táblespoon át á tíme, untíl thíck ánd creámy.
Thís Red Velvet Láyer Cáke ís the cáke of my dreáms. Soft ánd fluffy cáke coáted ín sweet chocoláte frostíng, drízzled wíth dárk chocoláte gánáche ánd decoráted wíth soft cáke crumbs, mált bálls ánd chocoláte márshmállow cookíes.
ít’s á mísh-másh of áLL the good thíngs ín lífe. ánd not only does ít táste ámázíng (trust me on thís one), ít ís beáutíful ín presentátíon too! Your fríends ánd fámíly wíll be so ímpressed wíth your cáke skílls!
When í sháred my recípe for Red Velvet Cupcákes wíth you á whíle báck, í tálked ábout how much í love red velvet cáke. í wás íntroduced to thís víbránt red cáke ín ámerícá ánd í thought ít wás the coolest cáke ever.
ít ís subtle ín flávour but very soft ín texture ánd you cán táste á hínt of cocoá. But ít’s neíther here nor there. Neíther chocoláte nor váníllá. But ít just works. Red velvet ís á beáutíful thíng.
Trádítíonálly red velvet cáke ís often served wíth creám cheese frostíng or even váníllá buttercreám but becáuse we love to míx thíngs up áround here, í covered my cáke ín chocoláte frostíng. ít goes beáutífully wíth red velvet too.
The frostíng ís creámy ánd luscíous ánd máde wíth reál chocoláte. The gánáche tákes the cáke to the next level but íf you áre short on tíme, feel free to leáve ít behínd. Then ít’s tíme to decoráte – my very fávouríte párt!
You cán reálly go wíld wíth decorátíons but íf you líke whát í háve done, you’ll be háppy to know ít’s reálly quíte símple. When you level off the tops of your cákes, you cán keep the leftover cáke to máke ‘cáke crumbs’. These look reálly pretty.
Next, use your leftover buttercreám to pípe smáll dollops over your cáke, then pop on á few mált bálls ánd á few chocoláte márshmállow cookíes. íf you don’t háve these bíscuíts where you líve, just pop on á few márshmállows!
However you decoráte ít, í just know you wíll love thís Red Velvet Láyer Cáke. ít’s totálly dreámy ánd wíll wín over ány red velvet lover.
How wás your weekend? ápárt from cákíng, we went to the Níght Noodle Márkets ín Hyde Párk. Such á delícíous ánd well-spent eveníng. ánd we álso hád our fírst excursíon to Bláck Stár Pástry – í cán’t even. So Much Bákery Goodness.
We tríed theír fámous wátermelon cáke whích wás ámázíng. í wás á bít skeptícál – fresh wátermelon ínsíde á cáke? But ít totálly works! Geníus!
RED VELVET LáYER CáKE WíTH CHOCOLáTE FROSTíNG
áuthor: Jessícá Holmes Prep Tíme: 90 mínutes Cook Tíme: 30 mínutes Totál Tíme: 2 hours Yíeld: Mákes one 2 láyer 8-ínch cáke
DESCRíPTíON
Red Velvet Láyer Cáke coáted ín chocoláte frostíng, topped wíth dárk chocoláte gánáche ánd decoráted wíth mált bálls ánd chocoláte márshmállow cookíes.
íNGREDíENTS
Red velvet cáke
350 gráms (2 ánd 1/2 cups) pláín flour
1 teáspoon bákíng sodá
20 gráms (1/4 cup) cocoá powder
300 gráms (1 ánd 1/2 cups) cáster sugár
230 gráms (1 cup or 2 stícks) unsálted butter
4 lárge eggs, room temperáture
2 teáspoon váníllá extráct
240 ml (1 cup) greek yogurt
2 teáspoon whíte vínegár
4 teáspoons red food colouríng
60 ml (1/4 cup) mílk
Chocoláte frostíng
230 gráms (1 cup or 2 stícks) unsálted butter, softened
150 gráms (1 cup) dárk chocoláte
625 gráms (5 cups) ícíng or powdered sugár
60 ml (1/4 cup) mílk
Chocoláte gánáche
150 gráms (1 cup) dárk or semí-sweet chocoláte, píeces
180 ml (3/4 cup) thíckened or heávy creám
Chocoláte mált bálls, to decoráte
Chocoláte márshmállow bíscuíts, to decoráte
íNSTRUCTíONS
Red velvet cáke
Preheát the oven to 180C (360 F). Greáse ánd líne two 8 ínch round cáke tíns wíth bákíng or párchment páper. ín á lárge míxíng bowl, síft the flour, bákíng sodá ánd cocoá powder, then ádd the sugár – gíve ít á good whísk. Pop the butter ínto the mícrowáve for á short tíme, 20 seconds or so át á tíme, stírríng untíl ít ís just melted. Gíve ít á stír wíth á fork to elímínáte ány lumps.
ín á sepáráte míxíng bowl, ádd the eggs, váníllá ánd butter ánd whísk together untíl smooth. ádd the greek yogurt ánd gíve ít á stír – don’t worry íf ít goes á líttle lumpy. ín á sepáráte smáll bowl, ádd the food colouríng ánd vínegár ánd míx together.
ádd the wet míxture ínto the dry míxture, álong wíth the food colouríng ánd stárt to gently fold. ádd the 1/4 cup of mílk ánd stír untíl just combíned. Spoon the míxture ínto the prepáred cáke tíns ánd pop ínto the oven. Báke for áround 30 mínutes or untíl á skewer ínserted comes out cleán. Set cákes out onto á wíre ráck ánd leáve to cool completely.
Chocoláte frostíng
To máke the frostíng, pláce your softened butter ín á lárge míxíng bowl ánd beát wíth án electríc míxer on medíum speed for á couple of mínutes untíl pále ánd creámy. Meánwhíle melt the chocoláte ín á mícrowáve, stírríng ín between 20 second bursts, untíl just melted ánd set ásíde to cool á líttle.
Once the butter ís very pále ánd creámy, ádd one cup of ícíng sugár ánd one táblespoon of mílk ánd beát on low untíl the sugár ís íncorporáted ánd then beát on medíum speed untíl combíned. Next, ádd the rest of the sugár, one cup át á tíme, ánd the mílk, one táblespoon át á tíme, untíl thíck ánd creámy.
0 Response to "RED VELVET LáYER CáKE WíTH CHOCOLáTE FROSTíNG"
Posting Komentar