The Best ápple Píe EVER.


The Best ápple Píe EVER.

Fírst of áll, í ám so sorry for the láck of posts!! The pást month hás been á whírlwínd, ánd í háve so mány recípes to sháre wíth you. Sínce Chrístmás ís next week, í’m goíng to post some of my fávoríte sweet treáts ín the next few dáys. Get reády!

Here ís the fírst ínstállment of such posts: the best ápple píe ever. Decláríng á recípe ás “the best ever” ís á bold státement. í don’t táke ít líghtly or use ít often. í’ve máde thís píe over ánd over ágáín, ánd eách tíme the fríends ánd fámíly í sháre ít wíth ágree thát ít ís the best ápple píe. So, deár reáders, todáy í’m goíng to sháre how to máke thís holídáy stáple!

So, whát mákes thís ápple píe so specíál? Let’s táke á look át some key íngredíents. The type of ápple you use does máke á dífference. í use gránny smíth, but í’ve successfully máde ít wíth other váríetíes. ás long ás you choose á hárd, tárt ápple, the end result wíll be delícíous. Honeycrísp ápples áre greát for bákíng ás well.

The ápples áre tossed ín án íncredíble míxture of butter ánd sugár whích you boíl on the stove, creátíng á cárámel-líke sáuce. Cínnámon, nutmeg, ánd váníllá flávor thís fíllíng ás well. í líke to reserve ábout 1/3 of á cup of thís fíllíng to brush on top of the píe crust. Wíth thís tríck, the top láyer of píe crust becomes flávorful, sweet, ánd turns á beáutíful golden-brown color.

Mákíng homemáde píe crust, ín my opíníon, ís non-negotíáble. í máde two bátches of my one mínute homemáde píe crust ín the food processor. ít only tákes á few extrá mínutes to máke your own, but the dífference ín flávor ís undeníáble.

No, thís ís not á “heálthífíed” recípe. Yes, there ís á LOT of butter ánd sugár. ít’s á recípe í only máke once, máybe twíce, á yeár to sháre wíth fámíly ánd fríends on holídáys, ánd í don’t cut ány corners on ít. Look no further for the best ápple píe recípe ever–thís ís ít!

The Best ápple Píe Ever

íngredíents:
2 bátches of my one mínute homemáde píe crust (or 1 íf you roll ít out very thínly!)
7-8 smáll gránny smíth ápples, peeled, slíced, ánd cored
1 stíck butter
3 tbsp áll-purpose flour
1/4 cup wáter
1/2 cup whíte sugár
1/2 cup brown sugár
1 heápíng tsp cínnámon
1/4 tsp nutmeg
1 tsp váníllá

1). Pláce the peeled, cored, ánd slíced ápples ín á lárge bowl. Set ásíde.
2). Preheát oven to 425F.
3). ín á medíum sáuce pán, melt butter over medíum heát. ádd the 3 tbsp of flour ánd míx well, formíng á páste. ádd the wáter, sugárs, cínnámon, nutmeg, ánd váníllá ánd míx well. Bríng to á boíl for 1 mínute, then reduce heát to á símmer for án áddítíonál mínute.

0 Response to "The Best ápple Píe EVER."

Posting Komentar