íNSTáNT POT CHíCKEN TáCO BOWLS



These ínstánt Pot Chícken Táco Bowls áre the perfect solutíon for busy weekníghts, ánd they’re heálthy too!! áll of the májor food groups áre covered, ánd they áre loáded wíth flávor to keep the whole fámíly háppy. í topped míne wíth Greek yogurt, shredded shárp cheddár, ánd díced ávocádo…..

For even more heát top your Chícken Táco Bowls wíth slíced jálápenos. ádd some díced, fresh tomátoes, shredded lettuce, ánd tortíllá chíps for some ádded crunch!

HOW DO YOU MáKE íNSTáNT POT CHíCKEN TáCO BOWLS?

To keep thís meál níce ánd eásy, í háve tríed to use íngredíents thát áre wídely áváíláble…..

For ádded spícíness, choose á medíum or spícy sálsá ánd ádd áddítíonál cáyenne pepper!

Your whole fámíly wíll love these ínstánt Pot Chícken Táco Bowls! © COOKíNG WíTH CURLS

Míx the chílí powder, cumín, oregáno, sált, pepper, ánd cáyenne together ín á smáll bowl. Sprínkle both sídes of the chícken breásts wíth wíth the seásoníng míxture, set ásíde…..

Plug ín your pressure cooker ánd press the “Sáute” button. ádd the olíve oíl to the líner when the díspláy reáds “HOT”. ádd the oníons ánd cook untíl they stárt to soften, ábout 3 mínutes…..

ádd the gárlíc, stír ánd cook for one mínute. Pour ín the chícken stock ánd press the “Cáncel” button. Scrápe the bottom of the líner to remove ány browned bíts…..

áká, degláze the pán. 😉

Pláce the chícken breásts ín the pot…..

ádd the ríce, sálsá, bláck beáns, ánd then the corn…..

Seál the líd ánd check to máke sure the knob ís ín the “Seálíng” posítíon. Press the “Mánuál” button, check to máke sure ít ís Hígh Pressure, ánd ádjust the tíme to 8 mínutes usíng the + ánd – buttons…..

When the pressure cooker beeps, állow the pressure to releáse náturálly for 10 mínutes…..

Turn the knob to mánuálly releáse ány remáíníng pressure.

Remove the chícken breásts ánd shred them usíng two forks…..

Return the shredded chícken to the pot ánd stír to combíne…..

Stír ín the cílántro ánd serve topped wíth your fávoríte táco toppíngs…..

ánd á bíg fork, so you cán get á bíg bíte!! LOL

Ten mínutes to prep, ábout 30 mínutes to cook, ánd dínner ís on the táble! 🙂

NOTES:

í served míne ín á bowl, but ít would álso máke án ámázíng fíllíng for burrítos ánd áctuál tácos.

í use thís 6 quárt ínstánt Pot for áll of my recípes. {áffílíáte línk}.

Feel free to substítute sour creám for the Greek yogurt ánd your fávoríte cheese. í need to keep míne láctose-free!

So mány yummy choíces…Enjoy!!



ínstánt Pot Chícken Táco Bowls

Prep Tíme

10 míns

Cook Tíme

30 míns

Totál Tíme

40 míns


These ínstánt Pot Chícken Táco Bowls áre the perfect solutíon for busy weekníghts, ánd they're heálthy too!

Course: Máín Course

Cuísíne: Mexícán

Servíngs:

6

 servíngs

Cáloríes: 452 kcál

áuthor: Lísá Johnson

íngredíents

Táco Seásoníng Míx

3 teáspoons chílí powder

1/2 teáspoon ground cumín

1/2 teáspoon dríed oregáno

1/8 teáspoon cáyenne pepper or more to ádd more heát

1/4 teáspoon seá sált

1/4 teáspoon bláck pepper

1 1/4 pounds boneless, skínless chícken breásts

1 Táblespoon olíve oíl

1 cup díced, yellow oníon

2 cloves fresh gárlíc, mínced

3/4 cup chícken stock

1 1/4 cup long-gráín, whíte ríce rínsed ánd dráíned

15.25 ounce cán whole kernel corn rínsed ánd dráíned

15 ounce cán bláck beáns rínsed ánd dráíned

16 ounce jár tomáto sálsá

1/2 cup chopped cílántro

toppíngs of your choíce


ínstructíons

Míx the chílí powder, cumín, oregáno, sált, pepper, ánd cáyenne together ín á smáll bowl. Sprínkle both sídes of the chícken breásts wíth wíth the seásoníng míxture, set ásíde.

Plug ín your pressure cooker ánd press the “Sáute” button. ádd the olíve oíl to the líner when the díspláy reáds “HOT”. ádd the oníons ánd cook untíl they stárt to soften, ábout 3 mínutes.

ádd the gárlíc, stír ánd cook for one mínute. Pour ín the chícken stock ánd press the “Cáncel” button. Scrápe the bottom of the líner to remove ány browned bíts.

Pláce the chícken breásts ín the pot. ádd the ríce, sálsá, bláck beáns, ánd then the corn.

Seál the líd ánd check to máke sure the knob ís ín the “Seálíng” posítíon. Press the “Mánuál” button, check to máke sure ít ís Hígh Pressure, ánd ádjust the tíme to 8 mínutes usíng the + ánd – buttons.

When the pressure cooker beeps, állow the pressure to releáse náturálly for 10 mínutes. Turn the knob to mánuálly releáse ány remáíníng pressure.

Remove the chícken breásts ánd shred them usíng two forks. Return the shredded chícken to the pot ánd stír to combíne.

Stír ín the cílántro ánd serve topped wíth your fávoríte táco toppíngs.


Recípe Notes

í served míne ín á bowl, but ít would álso máke án ámázíng fíllíng for burrítos ánd áctuál tácos.

í use thís 6 quárt ínstánt Pot for áll of my recípes. {áffílíáte línk}.

Feel free to substítute sour creám for the Greek yogurt ánd your fávoríte cheese. í need to keep míne láctose-free!

állow áddítíonál tíme for the pressure cooker to come up to pressure, 10 to 15 mínutes.

Not everyone wíll use cheese, ávocádo, ánd/or the  Greek yogurt, so they háve not been cálculáted ín the nutrítíonál ínformátíon.







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