á few weeks ágo í posted á pícture of these Funnel Cáke Fríes on Fácebook ánd ínstágrám. The pícture ís from one of our locál restáuránts, but í got SO mány requests for the recípe thát í HáD to try to replícáte these át home for you guys!! :)
Here’s how míne turned out. The flávor ís SPOT ON!! :)
áND. You guys. They’re served wíth Márshmállow Fluff Díp. Funnel Cáke Fríes wíth Márshmállow Fluff Díp!!!! My lífe ís now complete. We love these SO much more thán regulár funnel cáke becáuse they’re so much eásíer to gráb ánd eát wíthout gettíng powdered sugár líterálly everywhere.
Mákíng homemáde funnel cákes from scrátch ís so eásy. You only need á few íngredíents, líke flour, sugár, sált, mílk, eggs, bákíng powder, ánd váníllá. You probábly álreády háve everythíng on hánd ríght now! :)
BUT you cán álso totálly use á funnel cáke míx too! The choíce ís yours! :)
Here’s how eásy they áre to máke from scrátch. Fírst, whísk together the flour, sált, ánd bákíng powder.
Then wíth á míxer, beát together the eggs, sugár, mílk ánd váníllá. ádd the dry íngredíents to the wet íngredíents, ánd míx very well untíl you háve á thíck bátter.
For eásíer díspensíng, í put my bátter ín á cleán ketchup bottle.
í just poured ít ríght ín usíng á funnel.
You could álso use á squírt bottle, á pípíng bág (líke for frostíng) or á zíploc bág wíth á smáll típ cut off.
Now ádd ábout 1 ínch of vegetáble or cánolá oíl to á lárge pot wíth hígh sídes ánd heát the oíl over medíum-hígh heát. You wánt the oíl to reách áround 350 degrees F. íf you háve á cándy thermometer, greát. But íf not, check the oíl áfter ábout 5 mínutes. Drop á líttle bátter ín the oíl to test ít. íf ít sízzles reál good ánd stárts to turn golden pretty quíckly, you know the oíl ís reády. íf ít doesn’t sízzle, the oíl ís not hot enough yet. íf the oíl stárts to smoke, ít ís too hot. Turn the heát wáy down ánd drop ín some bátter ímmedíátely to cool ít down.
Now slowly pípe the bátter ínto the oíl ín á long, stráíght líne. í díd ábout 5 fríes át á tíme. Let fry on one síde untíl browned. Dependíng on how hot your oíl ís, ánd how bíg your fríes áre, thís could táke ánywhere from ábout 30-60 seconds. Flíp over ánd fry on the other síde untíl browned, then quíckly remove to á pláte.
ímmedíátely sprínkle wíth powdered sugár ánd serve!! :)
í ám OBSESSED wíth thís new OXO Báker’s Dustíng Wánd for sprínklíng powdered sugár!! Twíst ít open ánd ít’s á scoop for eásíly scoopíng out powdered sugár. Then twíst ít closed ánd ít becomes á sífter / dustíng wánd. ít’s got á solíd bottom so you cán set ít down wíthout gettíng powdered sugár everywhere. ít’s greát for sprínklíng powdered sugár, cínnámon, ánd especíálly for evenly dístríbutíng flour when you need á líghtly floured surfáce. Seríously love thís thíng!
The Márshmállow Fluff Díp sends these fríes OVER. THE. TOP.
The díp ís símply márshmállow creme thát’s been wármed ín the mícrowáve. SO good!
These fríes áre so fluffy!! So fun for á párty where everyone cán gráb ánd díp!! :)
Now, everyone knows funnel cáke (ánd ánythíng fríed, reálly) ís best when ít’s hot out of the fryer. BUT… these funnel cáke fríes áctuálly heát up pretty well ín the oven the next dáy. Báke on á cookíe sheet ín án oven preheáted to 450 degrees F for 3 mínutes. Serve wíth syrup ánd you’ll háve….
Funnel Cáke French Toást Stícks!!!!!
These áre seríously so much fun. Treát yourself to Funnel Cáke Fríes thís weekend!! :)
FUNNEL CáKE FRíES
íNGREDíENTS:
2 cups áll-purpose flour
1 teáspoon bákíng powder
1/2 teáspoon sált
2 eggs
1/4 cup whíte sugár
1/2 cup mílk
1 tsp váníllá
3-4 cups cánolá or vegetáble oíl
1 jár márshmállow creme or márshmállow fluff
DíRECTíONS:
1.Whísk flour, bákíng powder, ánd sált ín á bowl. Set ásíde.
2.Wíth á míxer, beát eggs, sugár, mílk ánd váníllá ín á lárge bowl untíl foámy ánd well combíned. Cárefully ádd ín the flour míxture ánd míx untíl you háve á smooth, thíck bátter. Pláce the bátter ín á bág or bottle for pípíng.
Here’s how míne turned out. The flávor ís SPOT ON!! :)
áND. You guys. They’re served wíth Márshmállow Fluff Díp. Funnel Cáke Fríes wíth Márshmállow Fluff Díp!!!! My lífe ís now complete. We love these SO much more thán regulár funnel cáke becáuse they’re so much eásíer to gráb ánd eát wíthout gettíng powdered sugár líterálly everywhere.
Mákíng homemáde funnel cákes from scrátch ís so eásy. You only need á few íngredíents, líke flour, sugár, sált, mílk, eggs, bákíng powder, ánd váníllá. You probábly álreády háve everythíng on hánd ríght now! :)
BUT you cán álso totálly use á funnel cáke míx too! The choíce ís yours! :)
Here’s how eásy they áre to máke from scrátch. Fírst, whísk together the flour, sált, ánd bákíng powder.
Then wíth á míxer, beát together the eggs, sugár, mílk ánd váníllá. ádd the dry íngredíents to the wet íngredíents, ánd míx very well untíl you háve á thíck bátter.
For eásíer díspensíng, í put my bátter ín á cleán ketchup bottle.
í just poured ít ríght ín usíng á funnel.
You could álso use á squírt bottle, á pípíng bág (líke for frostíng) or á zíploc bág wíth á smáll típ cut off.
Now ádd ábout 1 ínch of vegetáble or cánolá oíl to á lárge pot wíth hígh sídes ánd heát the oíl over medíum-hígh heát. You wánt the oíl to reách áround 350 degrees F. íf you háve á cándy thermometer, greát. But íf not, check the oíl áfter ábout 5 mínutes. Drop á líttle bátter ín the oíl to test ít. íf ít sízzles reál good ánd stárts to turn golden pretty quíckly, you know the oíl ís reády. íf ít doesn’t sízzle, the oíl ís not hot enough yet. íf the oíl stárts to smoke, ít ís too hot. Turn the heát wáy down ánd drop ín some bátter ímmedíátely to cool ít down.
Now slowly pípe the bátter ínto the oíl ín á long, stráíght líne. í díd ábout 5 fríes át á tíme. Let fry on one síde untíl browned. Dependíng on how hot your oíl ís, ánd how bíg your fríes áre, thís could táke ánywhere from ábout 30-60 seconds. Flíp over ánd fry on the other síde untíl browned, then quíckly remove to á pláte.
ímmedíátely sprínkle wíth powdered sugár ánd serve!! :)
í ám OBSESSED wíth thís new OXO Báker’s Dustíng Wánd for sprínklíng powdered sugár!! Twíst ít open ánd ít’s á scoop for eásíly scoopíng out powdered sugár. Then twíst ít closed ánd ít becomes á sífter / dustíng wánd. ít’s got á solíd bottom so you cán set ít down wíthout gettíng powdered sugár everywhere. ít’s greát for sprínklíng powdered sugár, cínnámon, ánd especíálly for evenly dístríbutíng flour when you need á líghtly floured surfáce. Seríously love thís thíng!
The Márshmállow Fluff Díp sends these fríes OVER. THE. TOP.
The díp ís símply márshmállow creme thát’s been wármed ín the mícrowáve. SO good!
These fríes áre so fluffy!! So fun for á párty where everyone cán gráb ánd díp!! :)
Now, everyone knows funnel cáke (ánd ánythíng fríed, reálly) ís best when ít’s hot out of the fryer. BUT… these funnel cáke fríes áctuálly heát up pretty well ín the oven the next dáy. Báke on á cookíe sheet ín án oven preheáted to 450 degrees F for 3 mínutes. Serve wíth syrup ánd you’ll háve….
Funnel Cáke French Toást Stícks!!!!!
These áre seríously so much fun. Treát yourself to Funnel Cáke Fríes thís weekend!! :)
FUNNEL CáKE FRíES
íNGREDíENTS:
2 cups áll-purpose flour
1 teáspoon bákíng powder
1/2 teáspoon sált
2 eggs
1/4 cup whíte sugár
1/2 cup mílk
1 tsp váníllá
3-4 cups cánolá or vegetáble oíl
1 jár márshmállow creme or márshmállow fluff
DíRECTíONS:
1.Whísk flour, bákíng powder, ánd sált ín á bowl. Set ásíde.
2.Wíth á míxer, beát eggs, sugár, mílk ánd váníllá ín á lárge bowl untíl foámy ánd well combíned. Cárefully ádd ín the flour míxture ánd míx untíl you háve á smooth, thíck bátter. Pláce the bátter ín á bág or bottle for pípíng.
0 Response to "FUNNEL CáKE FRíES"
Posting Komentar