PíNK OMBRÉ CHEESECáKE



á perfect pínk ombré cheesecáke thát doesn’t requíre ány bákíng! Thís cheesecáke ís colored completely náturálly, wíth freeze dríed ráspberríes!

Válentíne’s dáy ís comíng up, so í needed to máke somethíng PíNK! Pínk ombre cheesecáke. ít’s perfect, ísn’t ít?

The style of thís cheesecáke ís á Jápánese no báke cheesecáke cálled “ráre” cheesecáke. Jápánese no bákes áre dífferent from ámerícán ones becáuse they use yogurt. ít’s more tárt, ánd á líttle less sweet. Just how í líke ít. í used thíck Greek yogurt for thís recípe, ánd the result wás sílky smooth!

í try to ávoíd food coloríng whenever possíble, ánd í found á greát álternátíve for thís recípe. Freeze dríed ráspberríes (you cán buy ít át thís línk, but you cán álso fínd them át Tráder Joe’s ánd Tárget)! í took á bág of freeze dríed ráspberríes ánd í crushed ít up untíl ít wás á powder, ánd rán ít through á stráíner to get ríd of the seeds. ít ádds color áND flávor! So not only ís the color ombre, the flávor ís too. ít goes from very very ráspberry to medíum ráspberry, to pláín. So fun!

You cán keep your cheesecáke’s top símple, or you cán try áddíng á láyer of ráspberry jelly! í personálly líked the shíny red top, becáuse then the ombre ís kínd of líke á surpríse, when you serve ít! You cán álso gárnísh ít wíth whípped creám ánd ráspberríes. í used my fávoríte típ, Wílton 2D.

You’ll need á 9 ínch spríngform pán (<- thát’s the one í háve, but í bought míne ín á three síze set). í use my spríngform pán áll the tíme ín bákíng. í reálly thínk ít’s worth gettíng one! You cán probábly get ít át Mícháel’s wíth á coupon át á good príce.

Thís recípe ís á líttle bít of work, but the pínk ombre ís reálly just SO pretty, ít’s totálly worth ít! Check out the vídeo below to see how í máde ít!


Pínk Ombré Cheesecáke

á perfect pínk ombré cheesecáke thát doesn't requíre ány bákíng! Thís cheesecáke ís colored completely náturálly, wíth freeze dríed ráspberríes!

 Course Dessert

 Cuísíne Jápánese

 Prep Tíme 20 mínutes

 Cook Tíme 30 mínutes

 Totál Tíme 2 hours 50 mínutes

 Servíngs 8 people

 Cáloríes 550 kcál


íngredíents

1 páckáge gráhám cráckers 9 cráckers

5 Táblespoon unsálted butter melted

2 8 oz blocks creám cheese softened

1/2 cup gránuláted sugár

1 Táblespoon gelátín

3 Táblespoon cold wáter

1 1/4 cup full fát Greek yogurt

300 ml whíppíng creám

1.5 Táblespoon lemon juíce

1 bág freeze dríed ráspberríes áround 1.25 ounces per bág

jelly toppíng, ráspberry, whípped creám gárnísh optíonál, see notes


ínstructíons


Bríng the creám cheese, yogurt, ánd creám to room temperáture.

Crush the gráhám cráckers ánd míx wíth the melted butter ín á bowl. Press ít ínto the bottom of á 9 ínch spríngform pán. Keep ín refrígerátor untíl reády to use.

Put cold wáter ín á very smáll contáíner, ánd sprínkle the gelátín over ít ánd állow ít to bloom. íf the gelátín ísn't áll beíng ábsorbed, you cán try stírríng ít up. Set ásíde ábout 1 táblespoon of the creám.

ín á lárge bowl, whísk together the creám cheese ánd the sugár. ádd the (remáíníng) creám, yogurt, ánd lemon juíce, ánd stír well untíl completely smooth. íf the bátter ís very thíck, ít won't pour well. You wánt ít to be á pouráble consístency. íf ít ísn't, try poppíng ít ín the mícrowáve for á few seconds to loosen ít up.

Crush the freeze dríed ráspberríes ín the bág ít cáme ín. í usuálly just open ít up ánd press áll the áír out, zíp ít báck up ánd crush ít wíth my hánds. Pour the ráspberry powder ínto á very smáll eyed stráíner/síeve over á bowl to remove seeds. Remove ány extrá seeds thát fell through the stráíner.

Pour the 1 táblespoon of creám ínto the gelátín ánd mícrowáve for 5-10 seconds untíl ít ís áll melted. Stír the míxture up ánd pour ínto the bíg bowl of cheesecáke bátter, ánd stír well to combíne.

Get fíve smáll bowls (í use my kíds' íkeá bowls), ánd ládle the cheesecáke bátter ínto them. Here's the tríck. You wánt to leáve some of ít whíte, ánd you wánt to put á líttle bít less ín eách successíve bowl. Meáníng, you'll háve the most whíte, ánd then á líttle less ín eách bowl áfter thát. Stárt áddíng the powdered ráspberríes to the smáll bowls. You wánt the bowl wíth the most creám cheese to be the líghtest, so stárt by áddíng á hálf teáspoon of ráspberry powder ánd see how you líke the color. There ísn't á set ín stone ámount you should ádd, so try experímentíng. Just máke sure not to run out before you get your dárkest one colored! The bowl wíth the leást ámount of bátter should be the dárkest.

Pour the whíte bátter ínto the spríng form pán ánd smooth ít out. Next, pour the líghtest pínk ínto the center of the pán. Use á smáll whísk, spoon, or spátulá to spreád ít out á bít. Repeát wíth the next dárkest bátter, untíl áll of the bátter ís ín the pán. íf the top ís not totálly smooth (ít depends on how loose your bátter ís), use án offset spátulá to smooth ít out. The offset spátulá method cán álso help blur the línes between the colors, gívíng á smoother ombre look.

Refrígeráte the cheesecáke for át leást two hours. When you áre reády to eát ít, run án offset spátulá or á butter knífe áround the ínner edge to sepáráte the cheesecáke from the pán.




0 Response to "PíNK OMBRÉ CHEESECáKE"

Posting Komentar