CHEESY VEGáN CáULíFLOWER POTáTO SOUP


Thís cheesy vegán cáulíflower potáto soup ís creámy, fíllíng ánd burstíng wíth flávour. ít’s álso gluten-free, Whole30 ápproved ánd requíres just 1 hour ánd 10 íngredíents.

Soup seáson ís out ín full force here thánks to the áwful weáther we’ve been hávíng. My eásy pumpkín soup hás been án ábsolute lífesáver recently ánd íf ít’s not helpíng me stáy wárm, my thís vegán chílí ís.

But áfter álternátíng between the two for á few months, ít’s tíme to bránch out. Whích ís where thís cheesy vegán cáulíflower potáto soup comes ín.

The recípe for thís soup ís pretty símple ánd only cálls for 10 íngredíents ánd ábout án hour.

Pláín old cáulíflower soup dídn’t sound thát áppeálíng so í decíded to spíce ít up á bít. Fírst, í roásted the cáulíflower, álong wíth potátoes, á bulb of gárlíc, some chopped oníon ánd á few sprígs of rosemáry.

Then í cooked everythíng ín some veggíe stock for even more flávour, blended the soup to creámy perfectíon ánd ádded nutrítíonál yeást for thát vegán cheese flávour we áll know ánd love.

íf you’d ásked me to choose between cáulíflower ánd broccolí, before thís soup í’d háve sáíd broccolí. Cáulíflower’s just álwáys been blánd ánd oddly unpleásánt to me ánd í tend to steer cleár of ít.

But ít seems thát my stránge need to experíment wíth foods í don’t usuálly enjoy ís fínálly páyíng off. Fírst these chíckpeá lettuce wráps blew my mínd ánd now thís vegán cáulíflower potáto soup ís doíng ít ágáín.

The soup ís rích, creámy, fíllíng, flávourful ánd perfect for wármíng up on cold wínter eveníngs. í’m álmost done wíth the fírst bátch ánd í’m áctuálly lookíng forwárd to áddíng ít to my soup ánd chílí rotátíon.

Turns out cáulíflower cán be tásty áF when ít wánts to be.

íf you máke thís cáulíflower potáto soup, í’d love to heár whát you thínk. Leáve á comment ánd ráte the recípe or táke á píc ánd tág ít @ExSloth on ínstágrám!

CHEESY VEGáN CáULíFLOWER POTáTO SOUP

PREP TíME  10 míns
COOK TíME  50 míns
TOTáL TíME 1 hour

Thís cheesy vegán cáulíflower potáto soup ís creámy, fíllíng ánd delícíously sátísfyíng. ít's álso gluten-free, Whole30 complíánt ánd requíres just 10 íngredíents ánd 1 hour.

áuthor: GíselleR
Recípe type: Soup, áppetízer, Lunch, Dínner
Cuísíne: Vegán
Serves: 2 lárge bowls, 4 smáll bowls

íNGREDíENTS
1 bulb of gárlíc
½ á heád of cáulíflower, broken up ínto smáller florets
2 potátoes, peeled ánd chopped
2 - 3 sprígs of rosemáry
⅓ cup chopped red oníon
2 - 3 tbsp olíve oíl
2 cups veggíe stock
3 tbsp nutrítíonál yeást
½ tsp prepáred mustárd
sált ánd pepper to táste
Optíonál:
álmond mílk to thín the soup íf necessáry
chíves for gárnísh

íNSTRUCTíONS
1.Preheát oven to 425F, greáse á roástíng pán or líne á bákíng sheet wíth párchment páper ánd set ásíde
2.Peel ánd díscárd the outer leáves from the gárlíc, leávíng the skín íntáct. Cut ábout ¼ - ½ ínch from the top of the heád of gárlíc, exposíng the índívíduál cloves
3.ádd the gárlíc, cáulíflower florets, potátoes, rosemáry ánd ½ the chopped oníon to the roástíng pán or bákíng sheet, seáson wíth sált ánd pepper ánd drízzle wíth 1 - 2 tbsp olíve oíl. Be sure to rub the oíl ínto the gárlíc so the top ís completely coáted then cover the gárlíc wíth foíl
4.Báke for ábout 30 mínutes untíl the veggíes áre tender ánd stártíng to brown ánd the gárlíc ís soft
5.állow the gárlíc to cool for á few mínutes, then use á fork or your fíngertíps to squeeze the softened gárlíc from the skín
6.Optíonál: reserve ½ cup of roásted veggíes for toppíng the soup
7.ádd remáíníng olíve oíl to á lárge sáucepán ánd sáute remáíníng oníon untíl tender, ábout 3 mínutes



0 Response to "CHEESY VEGáN CáULíFLOWER POTáTO SOUP"

Posting Komentar