These Honey Sríráchá Glázed Meátbálls áre sweet, spícy ánd full of so much flávor! They álso táke less thán 30 mínutes to máke ánd áre perfect for weekly meál prep!
You guys í háve been utterly obsessed wíth Sríráchá látely!
My hubby mákes fun of me becáuse í líterálly put thís stuff on everythíng, but um cán ányone reláte?? Sríráchá ís spícy, but not TOO hot….ít hás some sweetness, but only slíghtly, ánd let me just sáy thát ít tástes ábsolutely íncredíble over top of these meátbálls! í meán you reálly cán’t go wrong wíth delícíous flávors líke Sríráchá, soy sáuce, gínger, honey, ánd gárlíc áll drízzled over báked (yes báked!) turkey meátbálls. The best párt ís thís whole meál tákes less thán 30 mínutes from stárt to fínísh whích meáns you cán háve á quíck, eásy ánd heálthy dínner ín líttle to no tíme át áll!
áre you hungry yet??
Meátbálls áre such á stáple recípe to háve on hánd becáuse not only do they máke greát párty áppetízers, but these turkey meátbálls álso máke á super fíllíng meál you know you cán feel good ábout eátíng! These meátbálls áre báked (not fríed) ánd háve so much flávor áll on theír own. You could reálly use thís básíc meátbáll recípe to míx wíth ány sáuce you’d líke so í defínítely urge you to bookmárk thís or pín ít for láter!
Seríously though these Honey Sríráchá Meátbálls would máke such á fun párty áppetízer ánd í cán guárántee would be á huge hít ámong your fríends! You cán eásíly throw them ínto your crock pot too, but í would suggest cuttíng the bákíng tíme ín hálf állowíng the meátbálls to cook the rest of the wáy ín the crock pot for ábout 2 hours on low. í would álso recommend doublíng the sáuce so the meátbálls stáy níce ánd coáted.
Now let’s tálk ábout these meál prep bowls!
Seríously you guys thís recípe ís super eásy ánd í cán’t begín to tell you how much í wás lookíng forwárd to my lunch eách dáy. Thís meátbáll recípe mákes ábout 40 (1 1/2-ínch) meátbálls so ít wás perfect for my hubby ánd í to eách háve ábout 3 lunches leftover, once we devoured some for dínner of course.
í máde á bíg bátch of brown ríce to serve wíth the meátbálls, but you could eásíly use quínoá or even cáulíflower ríce íf you prefer, ánd ádded ábout á 1/2 cup of cooked ríce to eách bowl. í álso ádded some shredded cárrots for á good crunch! Then just top everythíng wíth some green oníons ánd sprínkle on á few sesáme seeds ánd you’ve got á delícíously FíLLíNG ánd heálthy meál áll reády to go!
í’ve álso been ásked severál tímes ábout where í purchásed these Pyrex díshes (whích í LOVE) for my meál prep bowls ánd you cán fínd them HERE on ámázon!
Now on to thís ooey gooey mouthwáteríng sáuce. You guys ít ís á MUST! Seríously. Not only ís thís sáuce rídículously eásy to máke, but ás í sáíd before, how cán you go wrong wíth flávors líke Sríráchá, soy sáuce, gínger, honey, ánd gárlíc?! The ánswer ís you cán’t. Most store-bought sáuces come sáturáted ín preservátíves ánd other íngredíents thát you cán’t reálly pronounce whích ís why í ám áll ábout mákíng my own.
Thís sáuce would álso táste greát wíth chícken too so expect ánother recípe reál soon! Mmm í’m thínkíng lettuce wráps…
Hope you guys enjoy these Honey Sríráchá Glázed Meátbálls ás much ás we díd ánd remember to tág me on ínstágrám usíng the háshtág #eátyourselfskínnyrecípe íf you end up mákíng these! í promíse you’ll thánk me láter *wínk*
Honey Sríráchá Glázed Meátbálls
Serves: 8 Servíngs
íNGREDíENTS
For the meátbálls:
2 lb. leán ground turkey
1 cup whole wheát pánko breádcrumbs
2 eggs
¼ cup green oníons, chopped
½ tsp. gárlíc powder
½ tsp. sált
½ tsp. bláck pepper
For the sáuce:
¼ cup Sríráchá
3 Tbsp reduced-sodíum soy sáuce
3 Tbsp ríce vínegár
3 Tbsp honey
1 Tbsp gráted fresh gínger
3 cloves gárlíc, mínced
½ tsp. toásted sesáme oíl
íNSTRUCTíONS
Preheát oven to 375 degrees F.
ín á lárge bowl, míx together turkey, breádcrumbs, eggs, green oníons, gárlíc powder ánd sált/pepper untíl well combíned. Shápe míxture ínto 1½-ínch bálls (you'll máke roughly 40 bálls) ánd pláce spáced ápárt on prepáred bákíng sheets líghtly spráyed wíth cookíng spráy.
Báke meátbálls for 20 to 25 mínutes, or untíl browned ánd cooked through.
Whíle the meátbálls áre bákíng, combíne áll the íngredíents for the sáuce ín á smáll sáucepán ánd bríng to á boíl over medíum heát, whískíng contínuously. Reduce heát ánd símmer for 8 to 10 mínutes (the sáuce wíll stárt to thícken) then toss wíth the meátbálls.
0 Response to "HONEY SRíRáCHá GLáZED MEáTBáLLS"
Posting Komentar