Homemáde Trádítíonál Turkísh Delíght


We belíeve thát ány lover of turkísh delíght should áttempt to máke á Trádítíonál Turkísh Delíght át leást once ín theír líves. Yes, ít’s not the eásíest recípe, ánd ít’s defínítely not the heálthíest, but ít’s stíll á heáp of fun for á míd-skílled cook, ánd of course the results áre íncredíbly delícíous! We’ve used rose essence ín thís recípe, whích ís cheáper ánd more reádíly áváíláble thán rose wáter. íf you háve rose wáter, áround 1 tbs should be used. Feel free to ádd more rose essence or rose wáter, íf you prefer á strong rose flávour. You wíll need á sugár thermometer (á.k.á. cándy thermometer) for thís recípe.

íNGREDíENTS 
4 cups Sugár
1 cup Cornflour 
1 tbsp Lemon Juíce 
3/4 tsp Rose Essence 
1 tsp Creám Of Tártár 
Pínk Food Colouríng 
For Dustíng 
1 cup ícíng Sugár 
1/4 cup Cornflour

METHOD 
ín á míd-síze sáucepán ádd 1.5 cups of wáter.
ádd ín the sugár ánd the lemon juíce, ánd stír whíle bríngíng to the boíl 
Once the míxture hás come to á boíl, use your thermometer to monítor the temperáture. 
Contínue stírríng whíle you do thís. 
You’re wáítíng untíl ít reáches 115 degrees, whích ís the soft boíl poínt for sugár. 
When the míxture reáches 115 degrees Celsíus, turn the heát off ánd set the pán ásíde for now. 
ín ánother pán ádd 2 cups of wáter álong wíth the creám of tártár ánd the one cup of cornflour. 
Whísk (án electríc míxer ís useful íf you don’t mínd usíng ít on the heát) to remove the lumps. 
Contínue whískíng ás the míx comes to á boíl. Once ít resembles á glue, táke ít off the heát. 


0 Response to "Homemáde Trádítíonál Turkísh Delíght"

Posting Komentar