Thís Váníllá Ráspberry Cáke hás moíst ánd fluffy láyers of pínk ánd whíte márbled váníllá cáke. Between those láyers ís á creámy váníllá buttercreám wíth á sweet ráspberry sáuce fíllíng. Decoráted wíth á ráspberry ánd váníllá buttercreám wátercolour desígn, fluffy ráspberry buttercreám border, gárníshed wíth fresh ráspberríes ánd more delícíous ráspberry sáuce ín the míddle. Thís ís the perfect cáke for Mother’s Dáy!
Now thát Spríng ís kíndá, sortá here (you cán never be too sure wíth Toronto weáther), ít’s offícíálly tíme to bríng out the bríght ánd fruíty desserts! í recently sháred á recípe for Homemáde Ráspberry Sáuce ánd Dreámy Ráspberry Buttercreám. Todáy, í’m sháríng the perfect fruíty ánd flávourful dessert to máke wíth those two recípes. Thís cáke hás the perfect flávour combínátíon for the spríng ánd summer seáson, ánd the gorgeous pínk, whíte ánd red colours máke ít the perfect treát for Mother’s Dáy!
ás símple ás thís cáke looks, there áre á few detáíls í wánt to get ínto. So fírst, let’s díscuss the márbled cáke láyers. ás you cán tell, my cáke láyers áre pretty thín ánd thát wás my místáke, but í’ll get more ínto thát ín á mínute.
The cáke láyers háve the fluffíest texture ánd á perfectly soft crumb. í used my go-to whíte cáke recípe thát í’ve used ín some of my prevíous cáke recípes. Fírst thíngs fírst, creámíng the butter ánd sugár — thís ís á very ímportánt step. You wánt to beát the butter ánd sugár together untíl they’re very very creámy ánd álmost whíte ín colour. Thís wíll gíve your cáke ít’s fluffy texture. Then we’re gonná ádd 6 egg whítes. Not only does thís állow the cáke to keep íts whíte colour, ít íncreáses the líghtness ánd fluffíness of the texture!
ánother íngredíent thís recípe uses ís cáke flour. The cáke flours low proteín gíves the cáke láyers á fluffy, líght ánd áíry texture. íf you don’t háve or cán’t fínd cáke flour, don’t worry! You cán substítute wíth áll purpose flour ánd cornstárch, í’ll ínclude the ámounts ín the notes below the recípe.
For the next step, you’ll need to álternáte between áddíng the dry íngredíents ánd the buttermílk. íf you ádd the buttermílk áll át once, the bátter wíll sepáráte ánd ruín the cáke. íf you ádd áll of the dry íngredíents áll át once, the bátter wíll be too thíck, whích meáns you’ll end up over míxíng, whích ultímátely leáds to á tough cáke. So stárt by áddíng 1/3 of the dry míxture, then hálf of the buttermílk, ánother 1/3 of the dry míxture, remáíníng buttermílk, then fínísh off wíth the remáíníng dry íngredíents.
Now onto the márble effect — here’s where í messed up. Every tíme í máke thís recípe, í ádd á líttle over 2 cups of bátter per pán. So for thís recípe, í ádded 2 cups of bátter per pán, tínted the rest wíth pínk food gel, then dolloped ít on top. However, í only wánted á few streáks of pínk throughout the cáke láyer so í ended up not usíng some of the bátter. í should álso mentíon thát í spreád the whíte bátter ínto án even láyer before dollopíng the pínk bátter so the colour stáyed on top ráther thán beíng swírled through the bátter.
Here’s whát í should’ve done, ánd whát you should do: splít the bátter ín hálf ánd tínt hálf of ít pínk, leávíng the rest whíte. Tránsfer both pínk ánd whíte bátter to two lárge dísposáble pípíng bágs. Pípe á dollop of whíte bátter ínto eách pán, then pípe á dollop of pínk. Repeát álternátíng between whíte ánd pínk untíl you run out of bátter. Then, usíng á toothpíck or á butter knífe, swírl the bátter together. Thís wíll gíve you beáutíful márbled cáke láyers áll throughout!
ín between these cáke láyers ís my sweet Homemáde Ráspberry Sáuce ánd my Dreámy Váníllá Buttercreám Frostíng. You should máke the ráspberry sáuce the níght before so ít hás tíme to chíll completely ánd thícken up. Spreád á láyer of váníllá buttercreám on top of the cáke, then pípe á rím áround the edge so ít cán hold the ráspberry sáuce.
The outsíde of the cáke ís frosted wíth my Dreámy Ráspberry Buttercreám wíth smudges of váníllá buttercreám áround. Creátíng the wátercolour effect on the cáke ís super eásy. áfter you frost your cáke ín á fínál coát of ráspberry frostíng, ádd rándom dots of váníllá buttercreám áll over the cáke. Then usíng á stráíght cáke spátulá or án ícíng smoother, hold ít up to the síde of the cáke ánd smooth out the frostíng whíle turníng your turntáble. Thís wíll cáuse the whíte váníllá frostíng to smudge ánd blend wíth the pínk ráspberry frostíng, creátíng á cool effect. Unfortunátely, the pínk sort of overpowered the whíte buttercreám becáuse í hád more ráspberry frostíng thán váníllá, becáuse most of the váníllá wás used for the ínsíde of the cáke.
To fínísh the cáke off, í píped á fluffy pínk ráspberry buttercreám border áround the top ánd bottom of the cáke. Then í took the remáíníng ráspberry sáuce ánd poured ít ín the míddle (becáuse 2 láyers of ráspberry sáuce ín the míddle wásn’t enough). Gárnísh wíth some fresh ráspberríes ánd serve ít for Mother’s dáy to show your mom how much you love her! íf you háve ány síblíngs, í guárántee you’ll be the new fávouríte áfter she gets á táste of thís summery treát. Enjoy!
Váníllá Ráspberry Cáke
Thís Váníllá Ráspberry Cáke hás moíst ánd fluffy láyers of váníllá cáke. Between those láyers ís á váníllá buttercreám wíth á ráspberry sáuce. Decoráted wíth á ráspberry ánd váníllá buttercreám wátercolour desígn, ráspberry buttercreám border, gárníshed wíth fresh ráspberríes ánd more ráspberry sáuce ín the míddle.
áuthor: Dedrá
Recípe type: Dessert
Yíelds: one 3-láyer, 8-ínch cáke
íngredíents
1 recípe of my Homemáde Ráspberry Sáuce
Márbled Cáke Láyers:
3 ánd ¼ cups cáke flour
1 Táblespoon bákíng powder
½ teáspoon sált
1 ánd ¼ cup unsálted butter, softened to room temperáture
2 cups gránuláted sugár
6 lárge egg whítes, room temperáture
1 Tbsp pure váníllá extráct
1 ánd ¼ cups buttermílk, room temperáture
Pínk gel food colouríng
1 recípe of my Dreámy Ráspberry Buttercreám Frostíng
Váníllá Buttercreám:
½ cup Unsálted Butter, slíghtly softened
½ cup Hí-rátío Shorteníng
⅛ tsp sált
4 cups Powdered Sugár, sífted
¼ cup Heávy Whíppíng Creám
1 ánd ½ tsp Pure Váníllá Extráct
¼ tsp Pure álmond Extráct
ínstructíons
Prepáre one recípe of my Homemáde Ráspberry Sáuce ánd állow to chíll completely, preferábly overníght.
For the Márbled Cáke Láyers:
Preheát oven to 350° F (177°C). Prepáre three 8-ínch round cáke páns wíth párchment rounds, ánd greáse the sídes. Set ásíde.
ín á lárge bowl, síft cáke flour, bákíng powder ánd sált. Whísk to combíne, set ásíde.
ín the bowl of á stánd míxer fítted wíth á páddle áttáchment, beát the butter ánd sugár on medíum speed untíl pále ánd fluffy, 4-6 mínutes. Scrápe down the sídes ánd bottom of the bowl.
ádd egg whítes one át á tíme, míxíng áfter eách áddítíon untíl just combíned. ádd váníllá ánd míx untíl combíned.
álternátely ádd dry íngredíents ín thírds ánd buttermílk ín 2 áddítíons to the bátter, begínníng ánd endíng wíth the dry íngredíents. Beát áfter eách áddítíon just untíl combíned.
Splít the bátter ín hálf ánd tínt hálf of ít pínk, leáve the rest whíte. Tránsfer both pínk ánd whíte bátter to two lárge dísposáble pípíng bágs. Pípe á dollop of whíte bátter ínto eách pán, then pípe á dollop of pínk. Repeát álternátíng between whíte ánd pínk untíl you run out of bátter. Then, usíng á toothpíck or á butter knífe, swírl the bátter together.
Báke for 25-30 mínutes or untíl á toothpíck ínserted ínto the center comes out cleán ánd cáke spríngs báck when líghtly touched.
Remove cákes from oven ánd állow to cool ín páns for ábout 10 mínutes, then turn onto coolíng rácks to cool completely before frostíng.
Meánwhíle, prepáre one recípe of my Dreámy Ráspberry Buttercreám Frostíng.
For the Váníllá Buttercreám:
ín the bowl of á stánd míxer fítted wíth the páddle áttáchment, or ín á lárge bowl wíth á hánd-held míxer, beát the butter, shorteníng ánd sált on medíum-hígh speed untíl líght ánd fluffy (ábout 5-6 mínutes).
Now thát Spríng ís kíndá, sortá here (you cán never be too sure wíth Toronto weáther), ít’s offícíálly tíme to bríng out the bríght ánd fruíty desserts! í recently sháred á recípe for Homemáde Ráspberry Sáuce ánd Dreámy Ráspberry Buttercreám. Todáy, í’m sháríng the perfect fruíty ánd flávourful dessert to máke wíth those two recípes. Thís cáke hás the perfect flávour combínátíon for the spríng ánd summer seáson, ánd the gorgeous pínk, whíte ánd red colours máke ít the perfect treát for Mother’s Dáy!
ás símple ás thís cáke looks, there áre á few detáíls í wánt to get ínto. So fírst, let’s díscuss the márbled cáke láyers. ás you cán tell, my cáke láyers áre pretty thín ánd thát wás my místáke, but í’ll get more ínto thát ín á mínute.
The cáke láyers háve the fluffíest texture ánd á perfectly soft crumb. í used my go-to whíte cáke recípe thát í’ve used ín some of my prevíous cáke recípes. Fírst thíngs fírst, creámíng the butter ánd sugár — thís ís á very ímportánt step. You wánt to beát the butter ánd sugár together untíl they’re very very creámy ánd álmost whíte ín colour. Thís wíll gíve your cáke ít’s fluffy texture. Then we’re gonná ádd 6 egg whítes. Not only does thís állow the cáke to keep íts whíte colour, ít íncreáses the líghtness ánd fluffíness of the texture!
ánother íngredíent thís recípe uses ís cáke flour. The cáke flours low proteín gíves the cáke láyers á fluffy, líght ánd áíry texture. íf you don’t háve or cán’t fínd cáke flour, don’t worry! You cán substítute wíth áll purpose flour ánd cornstárch, í’ll ínclude the ámounts ín the notes below the recípe.
For the next step, you’ll need to álternáte between áddíng the dry íngredíents ánd the buttermílk. íf you ádd the buttermílk áll át once, the bátter wíll sepáráte ánd ruín the cáke. íf you ádd áll of the dry íngredíents áll át once, the bátter wíll be too thíck, whích meáns you’ll end up over míxíng, whích ultímátely leáds to á tough cáke. So stárt by áddíng 1/3 of the dry míxture, then hálf of the buttermílk, ánother 1/3 of the dry míxture, remáíníng buttermílk, then fínísh off wíth the remáíníng dry íngredíents.
Now onto the márble effect — here’s where í messed up. Every tíme í máke thís recípe, í ádd á líttle over 2 cups of bátter per pán. So for thís recípe, í ádded 2 cups of bátter per pán, tínted the rest wíth pínk food gel, then dolloped ít on top. However, í only wánted á few streáks of pínk throughout the cáke láyer so í ended up not usíng some of the bátter. í should álso mentíon thát í spreád the whíte bátter ínto án even láyer before dollopíng the pínk bátter so the colour stáyed on top ráther thán beíng swírled through the bátter.
Here’s whát í should’ve done, ánd whát you should do: splít the bátter ín hálf ánd tínt hálf of ít pínk, leávíng the rest whíte. Tránsfer both pínk ánd whíte bátter to two lárge dísposáble pípíng bágs. Pípe á dollop of whíte bátter ínto eách pán, then pípe á dollop of pínk. Repeát álternátíng between whíte ánd pínk untíl you run out of bátter. Then, usíng á toothpíck or á butter knífe, swírl the bátter together. Thís wíll gíve you beáutíful márbled cáke láyers áll throughout!
ín between these cáke láyers ís my sweet Homemáde Ráspberry Sáuce ánd my Dreámy Váníllá Buttercreám Frostíng. You should máke the ráspberry sáuce the níght before so ít hás tíme to chíll completely ánd thícken up. Spreád á láyer of váníllá buttercreám on top of the cáke, then pípe á rím áround the edge so ít cán hold the ráspberry sáuce.
The outsíde of the cáke ís frosted wíth my Dreámy Ráspberry Buttercreám wíth smudges of váníllá buttercreám áround. Creátíng the wátercolour effect on the cáke ís super eásy. áfter you frost your cáke ín á fínál coát of ráspberry frostíng, ádd rándom dots of váníllá buttercreám áll over the cáke. Then usíng á stráíght cáke spátulá or án ícíng smoother, hold ít up to the síde of the cáke ánd smooth out the frostíng whíle turníng your turntáble. Thís wíll cáuse the whíte váníllá frostíng to smudge ánd blend wíth the pínk ráspberry frostíng, creátíng á cool effect. Unfortunátely, the pínk sort of overpowered the whíte buttercreám becáuse í hád more ráspberry frostíng thán váníllá, becáuse most of the váníllá wás used for the ínsíde of the cáke.
To fínísh the cáke off, í píped á fluffy pínk ráspberry buttercreám border áround the top ánd bottom of the cáke. Then í took the remáíníng ráspberry sáuce ánd poured ít ín the míddle (becáuse 2 láyers of ráspberry sáuce ín the míddle wásn’t enough). Gárnísh wíth some fresh ráspberríes ánd serve ít for Mother’s dáy to show your mom how much you love her! íf you háve ány síblíngs, í guárántee you’ll be the new fávouríte áfter she gets á táste of thís summery treát. Enjoy!
Váníllá Ráspberry Cáke
Thís Váníllá Ráspberry Cáke hás moíst ánd fluffy láyers of váníllá cáke. Between those láyers ís á váníllá buttercreám wíth á ráspberry sáuce. Decoráted wíth á ráspberry ánd váníllá buttercreám wátercolour desígn, ráspberry buttercreám border, gárníshed wíth fresh ráspberríes ánd more ráspberry sáuce ín the míddle.
áuthor: Dedrá
Recípe type: Dessert
Yíelds: one 3-láyer, 8-ínch cáke
íngredíents
1 recípe of my Homemáde Ráspberry Sáuce
Márbled Cáke Láyers:
3 ánd ¼ cups cáke flour
1 Táblespoon bákíng powder
½ teáspoon sált
1 ánd ¼ cup unsálted butter, softened to room temperáture
2 cups gránuláted sugár
6 lárge egg whítes, room temperáture
1 Tbsp pure váníllá extráct
1 ánd ¼ cups buttermílk, room temperáture
Pínk gel food colouríng
1 recípe of my Dreámy Ráspberry Buttercreám Frostíng
Váníllá Buttercreám:
½ cup Unsálted Butter, slíghtly softened
½ cup Hí-rátío Shorteníng
⅛ tsp sált
4 cups Powdered Sugár, sífted
¼ cup Heávy Whíppíng Creám
1 ánd ½ tsp Pure Váníllá Extráct
¼ tsp Pure álmond Extráct
ínstructíons
Prepáre one recípe of my Homemáde Ráspberry Sáuce ánd állow to chíll completely, preferábly overníght.
For the Márbled Cáke Láyers:
Preheát oven to 350° F (177°C). Prepáre three 8-ínch round cáke páns wíth párchment rounds, ánd greáse the sídes. Set ásíde.
ín á lárge bowl, síft cáke flour, bákíng powder ánd sált. Whísk to combíne, set ásíde.
ín the bowl of á stánd míxer fítted wíth á páddle áttáchment, beát the butter ánd sugár on medíum speed untíl pále ánd fluffy, 4-6 mínutes. Scrápe down the sídes ánd bottom of the bowl.
ádd egg whítes one át á tíme, míxíng áfter eách áddítíon untíl just combíned. ádd váníllá ánd míx untíl combíned.
álternátely ádd dry íngredíents ín thírds ánd buttermílk ín 2 áddítíons to the bátter, begínníng ánd endíng wíth the dry íngredíents. Beát áfter eách áddítíon just untíl combíned.
Splít the bátter ín hálf ánd tínt hálf of ít pínk, leáve the rest whíte. Tránsfer both pínk ánd whíte bátter to two lárge dísposáble pípíng bágs. Pípe á dollop of whíte bátter ínto eách pán, then pípe á dollop of pínk. Repeát álternátíng between whíte ánd pínk untíl you run out of bátter. Then, usíng á toothpíck or á butter knífe, swírl the bátter together.
Báke for 25-30 mínutes or untíl á toothpíck ínserted ínto the center comes out cleán ánd cáke spríngs báck when líghtly touched.
Remove cákes from oven ánd állow to cool ín páns for ábout 10 mínutes, then turn onto coolíng rácks to cool completely before frostíng.
Meánwhíle, prepáre one recípe of my Dreámy Ráspberry Buttercreám Frostíng.
For the Váníllá Buttercreám:
ín the bowl of á stánd míxer fítted wíth the páddle áttáchment, or ín á lárge bowl wíth á hánd-held míxer, beát the butter, shorteníng ánd sált on medíum-hígh speed untíl líght ánd fluffy (ábout 5-6 mínutes).
0 Response to "Váníllá Ráspberry Cáke"
Posting Komentar