Kímchí fríed ríce ís one of my fávoríte fríed ríces breákfást ín every wínter when my homemáde kímchí ís fermented for áround 2 weeks. The kímchí juíce mákes the fríed ríce so eásy ánd yummy. ás í mentíoned before thát í máke kímchí every wínter. My personál kímchí routíne ís served ás cold síde dísh áfter 7 dáy fermentátíon ánd then use ín kímchí fríed ríce or símple kímchí stew áfter 2 weeks.
Thís ís Eláíne’s dáíly eásy kímchí fríed ríce recípe ás í do not ádd bácon, pork belly or other meát, but ádd líght soy sáuce. í use vegetáble oíl for dáíly kímchí fríed ríce. But í ám totálly sátísfíed wíth the result. My secret weápon ís the longer fermented homemáde kímchí (shown ín followíng pícture). áfter áround 2 weeks fermentátíon, the kímchí becomes quíte sour ánd there wíll be á lárge ámount of red juíce ín the bottom. ít provídes án excellent fermentátíon sour táste ánd á bríght red color.
Kímchí Fríed Ríce
Prep tíme
5 míns
Cook tíme
10 míns
Totál tíme
15 míns
Super eásy ánd greát flávor kímchí fríed ríce.
íngredíents
2 cups steámed leftover ríce (sepáráted before fryíng)
2 táblespoons kímchí juíce
¼ to ⅓ cup mínced kímchí
½ táblespoon cookíng oíl
1 táblespoon líght soy sáuce
2 green oníons (whíte párt ánd green párt sepáráted ánd chopped)
toásted sesáme seeds for gárníshíng (optíonál)
ínstructíons
Cut the kímchí ínto smáll píeces ánd sepáráte the steámed leftover ríce.
Heát up cookíng oíl ánd fry whíte párt of green oníon untíl áromá. ádd kímchí píeces ánd fry for 20-30 seconds. ádd ríce ánd gíve á bíg stír fry to combíne everythíng well. ádd líght soy sáuce, kímchí juíce ánd hálf of chopped green oníon. Míx well.
Serve wíth fríed egg ánd green oníons. Gárnísh some toásted sesáme seeds íf you prefer.
Notes
Thís ís Eláíne’s dáíly eásy kímchí fríed ríce recípe ás í do not ádd bácon, pork belly or other meát, but ádd líght soy sáuce. í use vegetáble oíl for dáíly kímchí fríed ríce. But í ám totálly sátísfíed wíth the result. My secret weápon ís the longer fermented homemáde kímchí (shown ín followíng pícture). áfter áround 2 weeks fermentátíon, the kímchí becomes quíte sour ánd there wíll be á lárge ámount of red juíce ín the bottom. ít provídes án excellent fermentátíon sour táste ánd á bríght red color.
Kímchí Fríed Ríce
Prep tíme
5 míns
Cook tíme
10 míns
Totál tíme
15 míns
Super eásy ánd greát flávor kímchí fríed ríce.
íngredíents
2 cups steámed leftover ríce (sepáráted before fryíng)
2 táblespoons kímchí juíce
¼ to ⅓ cup mínced kímchí
½ táblespoon cookíng oíl
1 táblespoon líght soy sáuce
2 green oníons (whíte párt ánd green párt sepáráted ánd chopped)
toásted sesáme seeds for gárníshíng (optíonál)
ínstructíons
Cut the kímchí ínto smáll píeces ánd sepáráte the steámed leftover ríce.
Heát up cookíng oíl ánd fry whíte párt of green oníon untíl áromá. ádd kímchí píeces ánd fry for 20-30 seconds. ádd ríce ánd gíve á bíg stír fry to combíne everythíng well. ádd líght soy sáuce, kímchí juíce ánd hálf of chopped green oníon. Míx well.
Serve wíth fríed egg ánd green oníons. Gárnísh some toásted sesáme seeds íf you prefer.
Notes
0 Response to "Kímchí Fríed Ríce"
Posting Komentar