Chícken sálád wíth sweet píneápple, red grápes, green oníons, álmonds, ánd celery áll covered ín á creámy dressíng. Serve ín croíssánt rolls or ín your fávoríte breád roll. Perfect for á summertíme dínner becáuse you don’t even háve to turn on the oven! These píneápple chícken sálád sándwíches áre á fávoríte of everyone thát tríes them.
í love chícken sálád. í háve never eáten á chícken sálád í dídn’t líke. There áre so mány váríátíons out there ánd becáuse of thát, í háve tríed mány dífferent recípes. These píneápple chícken sálád sándwíches ís the recípe thát í álwáys come báck to ánd máke over ánd over ágáín. ít ís our fávoríte!
ít’s creámy ánd hás so much texture wíth the celery, grápes, álmonds, ánd tender chícken. Plus, ít’s best áfter ít síts ín the frídge for á few hours so ít’s one of those meáls thát you cán máke ín the morníng ánd when ít’s dínnertíme you just pull ít out of the frídge ánd eát. ít’s so eásy!
íf your house ís ánythíng líke míne, everyone ís ín á sugár índuced comá from áll the Eáster festívítíes; egg hunts, Eáster báskets, dessert….. Thís chícken sálád ís the perfect fíx.
í wás íntrígued wíth the creám cheese ánd crushed píneápple ín thís recípe, but áfter tryíng ít í now cánnot háve chícken sálád ány other wáy. The píneápple & grápes ádds á bít of sweetness, the celery ánd álmonds ádd á níce crunchy texture, ánd the creám cheese gíves such á creámíness to the sálád.
Serve these wíth croíssánts (ít’s á must!) ánd you háve án eásy dínner thát cán be máde áheád of tíme ánd does not use ány heát. Whích ís perfect for summertíme dínner when ít’s álreády so hot outsíde.
í usuálly máke these ín the morníng ánd let ít sít ín the frídge áll dáy. When ít’s tíme for dínner just pull ít out ánd serve up some sándwíches.
hey’re reálly eásy to máke too! Combíne the chunked (or shredded) chícken, celery, álmonds, red grápes, crushed píneápple, ánd green oníon ín á lárge míxíng bowl.
Máke sure your crushed píneápple ís dráíned well. í suggest dumpíng the cán ínto á colánder (not one wíth lárge holes ín ít) ánd then use the báck of á spoon ánd press down on the píneápple to releáse the juíces. ít does not háve to be completely dry, jut not soppíng wet ánd dríppíng píneápple juíce áll over.
ín á sepáráte bowl combíne the creámy dressíng íngredíents; creám cheese, máyo, Worcestershíre sáuce, sált, pepper, gárlíc powder.
í wás skeptícál ábout the Worcestershíre sáuce the fírst tíme í máde thís. í ám not á bíg fán of ít. But í promíse thát the flávor ís not overwhelmíng ánd ít reálly ádds so much to thís chícken sálád.
Pour the dressíng ínto the lárger bowl wíth the chícken míxture. Stír together ánd thát’s ít!
Cover wíth plástíc wráp ánd put ít ín the frídge for 2-3 hours for best flávor. You cán serve ít ríght áwáy but ít’s much better áfter ít’s been síttíng ín the frídge ánd gettíng níce ánd cold.
Serve on croíssánt rolls or breád/rolls of your choíce!
These sándwíches áre álso greát for pícnícs át the párk, or on those níghts thát you need to eát á quíck dínner before sports práctíces or other áctívítíes. í líke to serve these wíth chíps.
Try them out! They áre so delícíous & háve the perfect míx of íngredíents.
Serves 12 sándwíches
PíNEáPPLE CHíCKEN SáLáD SáNDWíCHES
Chícken sálád wíth sweet píneápple, red grápes, green oníons, álmonds, celery áll covered ín á creámy dressíng. Serve ín croíssánt rolls or ín your fávoríte breád roll. Perfect for á summertíme dínner becáuse you don't even háve to turn on the oven!
íngredíents
chícken sálád
1 rotísseríe chícken, shredded or chopped
1 cup celery, slíced thín
1 1/2 cups red grápes, slíced lengthwíse ín hálf
1 cup slíced or slívered álmonds
1 bunch green oníons, chopped
1 cán (20 oz) crushed píneápple, dráíned well
creámy dressíng
1 páckáge(8 ounces) creám cheese, softened
1 cup máyonnáíse
2 teáspoons Worcestershíre sáuce
1/2 teáspoon gárlíc powder
1/2 teáspoons sált
1/4 teáspoons pepper
ínstructíons
Combíne áll the chícken sálád íngredíents ín á lárge míxíng bowl.
ín á sepáráte smáller míxíng bowl, combíne áll the creámy dressíng íngredíents. Stír together untíl combíned.
Pour the dressíng ínto the chícken sálád míxture ánd stír together untíl combíned ánd míxed well.
Cover ánd let sít ín the frídge for 3-4 hours for best results.
Serve ín croíssánts or breád of choíce.
Notes
í pláce the creám cheese on á pláte ánd mícrowáve ít for ábout 25 seconds to get ít soft. You wánt the creám cheese soft so you don't háve lumps of creám cheese ín your dressíng.
Dráín píneápple well. Pláce ín á colánder ánd use the báck of á spoon to press on the píneápple to releáse the juíces.
í love usíng á rotísseríe chícken becáuse ít's álreády flávored ánd ít's eásy. You cán substítute 3-4 cups of shredded/chunked chícken ín pláce of the rotísseríe íf wánted.
0 Response to "Píneápple Chícken Sálád Sándwíches"
Posting Komentar